Brian Voges

Pripreme za novu sezonu su odavno počele, a mi ćemo polako početi sa predstavljanjem pojačanja i novih igrača koji će nositi dres Divljih Veprova ove sezone. Kao što znate, prošle sezone su u Divljim Veprovima igrala dva američka igrača, a ove sezone postoji mala promena koju Vam nećemo otkriti odmah.

Prvo pojačanje koje ćemo Vam predstaviti je Brian Voges. Brian je rođen 1984. godine. Visok je 190cm, a težak je 106kg. Igra na poziciji lajnbekera (LB), a takođe će pomagati i na poziciji raninbeka (RB). Brian je od 2003. do 2005. godine bio na Phoenih koledžu, a od 2005. do 2006. na Nebraska univerzitetu.

Evropsku karijeru je započeo 2008. godine u Francuskoj nastupajući za ekipu Fontenay Sous-Bois. Odigrao je poslednjih 6 utakmica u sezoni (na prve 4 nije igrao) i zabeležio sledeću statistiku:

  • 65 teklova
  • 2 seka
  • 1 presečena lopta
  • 2 isforsirana fambla
  • 2 pokupljena fambla
U sezoni 2009 je nastupao u Španiji i to za ekipu Hospitalet Pioners iz Barselone. U dresu ove ekipe odigrao je 9 utakmica, a statistika govori sledeće:
  • 108 teklova
  • 2 pokupljena fambla
  • 1 presečena lopta
  • 6 tačdaunova

Za početak, možeš li nam reći nešto o sebi? Ko je Brian Voges?

-Odrastao sam u Lincoln-u, Nebraska. Nakon maturiranja u Lincoln Southwest srednjoj školi 2003. godine, otišao sam na Junior College u Finiksu, Arizona gde sam igrao za Finiks koledz. Nakon dve godine, otišao sam na Univerzitet Nebraska i tamo sam igrao za Huskers-e.

Kako si došao na ideju da igraš fudbal u Evropi?

-Prvi put sam dobio ideju od mog cimera dok sam bio u Finiksu. On je iz Stockholma (Švedska) i pričao mi je o fudbalu u Evropi. U prvoj sezoni sam igrao u Parizu i to poslednjih 6 utakmica. Prošle sezone sam igrao u Barseloni. Prošle godine sam takođe igrao i Eurobowl.

Koliko si upoznat sa fudbalom u Srbiji?

O fudbalu u Srbiji nisam znao puno toga. Kada sam rešio da potpišem ugovor sa Divljim Veprovima, razgovarao sam sa Vladimirom Lazićem, glavnim trenerom, i on me je uputio u priču. Takođe sam razgovarao sa Stenom Bedvelom, bivšim kvoterbekom Divljih Veprova, i on me je veoma zaintrigirao rečima hvale koje je imao za organizaciju Divljih Veprova.

Kakva su tvoja očekivanja u ovoj sezoni?

Moja očekivanja u ovoj sezoni su pre svega da ostvarimo pobedu na svakoj utakmici. Jednostavno, ja sam takva osoba. Fudbal je oduvek bio sastavni deo mog života i ja sam tako naučen. Takođe očekujem da će biti jako zabavno i da ću ceniti svaki trenutak proveden u Kragujevcu.

Ovo je bio kratak intervju sa Brajanom, a uskoro ćemo Vam predstaviti i drugo pojačanje. {jcomments on}