Nakon uspešog predstavljanja Brajana Vogsa, prvog pojačanja Divljih Veprova u sezoni 2010, nastavljamo sa predstavljanjem ostalih pojačanja.

Drugo pojačanje koje ćemo Vam predstaviti je Manny Diaz. Manny Diaz je rođen 1983. godine. Visok je 178 cm, težak je 84 kg. i igra na pozicijama kvoterbeka (QB), defanzivnog beka (DB) i hvatača (WR).

Manny je 4 godine proveo na Northern Michigan univerzitetu (2001-2004) i bio je starter kao i kapiten tima. U svojoj prvoj godini na koledžu, dobio je priznanje Freshmen of the Year, 2001. godine.

Nakon igračke karijere, 2005. godine je ostao na istom univerzitetu i radio kao ko-ofanzivni koordinator i trener hvatača.

Svoju Evropsku karijeru, Manny je započeo 2009. godine nastupajući za ekipu Reggio Emilia Hogs, ekipu koja se našla u istoj grupi sa Divljim Veprovima u Challenge Cup takmičenju. Sa istom ekipom je osvojio to takmičenje i proglašen je za najkorisnijeg igrača sezone EFAF Chellenge kupa. U finalu je zabeležio sledeću statistiku:

  • 2 tačdauna
  • 11 teklova
  • 1 fambl

Za početak, možeš li nam reći nešto o sebi? Ko je Manny Diaz?

-Zovem se Manny Diaz i odrastao sam u Orange County, Kaliforniji. Od svoje 7. godine se bavim fudbalom i igrao sam koledž fudbal na Northern Michigan univerzitetu. Nakon koledža, mislio sam da sam završio sa fudbalom i radio sam kao menadžer banke. Taj posao sam napustio i vratio se sportu koji volim.

Kako si došao na ideju da igraš fudbal u Evropi?

-Prijatelj mi je pričao o igranju u Evropi. On je odigrao nekoliko sezona u Italiji tako da sam i ja odlučio da se oprobam tamo. Smatram da je to to i savršena prilika da se upozna svet. Prošla sezona je ujedno bila i moja prva poseta Evropi. Takođe, pročitao sam i knjigu “Playing for Pizza”.

Koliko si upoznat sa fudbalom u Srbiji?

-Protiv Divljih Veprova sam igrao prošle sezone u okviru Challenge kupa. Bio sam veoma impresioniran svime što sam video. To je bila veoma teška utakmica i svi su se jako borili za pobedu. Takođe mi je bilo zadovoljstvo i uživanje igrati pred domaćom publikom koja je bila fantastična. Čini mi se da Veprovi imaju veoma vernu publiku. Jedva čekam da čujem kako će navijati i za mene ove sezone.

Kakva su tvoja očekivanja u ovoj sezoni?

Lično sam se uverio u kvalitet Veprova i mislim da možemo pobediti na svakoj utakmici. To naravno neće biti lako, ali zajedničkim snagama ćemo to ostvariti. Lično, želim da budem ključni igrač na svakoj utakmici. Takođe se radujem što ću upoznati jednu novu kulturu i uzbuđen sam što ću ponovo biti na novom mestu. Jedva čekam da upoznam nove prijatelje iz Kragujevca.

Predstavili smo Vam i drugo pojačanje, Menija Diaza, a uskoro ćemo predstaviti još igrača. {jcomments on}