U generalnoj probi pred početak šampionata kragujevački Vajld borsi poraženi su u Ljubljani od Silverhawks-a, rezultatom 20:0 (0:0, 7:0, 7:0, 6:0).

U prvoj četvrtini i većem delu druge, odbrane su lako izlazile na kraj sa napadima koji su ozbiljnije pripretili tek pred odlazak na odmor.

U šansi da poentiraju prvi su se našli Kragujevčani, koji su stigli na 13 jardi od protivničke end zone, ali je tu njihov napad zaustavljen. Sa druge strane Ljubljančani koriste svoju šansu, pa preko Štamcara stižu do vođstva, dva minuta pred kraj prvog dela igre.

U uvodnim minutima drugog poluvremena, jedan od šestorice Amerikanaca koji su na probi u Silverhawks-ima, Moris Džons odlično koristi blokove saigrača i vraća pant za skoro 60 jardi. Konačan rezultat postavio je Nikola Grbić trčanjem za osam jardi u finišu susreta – 20:0.

Veprovi su u ovaj meč ušli značajno podmlađeni, sa nekoliko igrača koji su u prošloj sezoni igrali u fleg i juniorskom timu, pa će poraz dobro poslužiti novom treneru, Ričardu Bondsu, da sklopi mozaik do početka sezone. Pored smene generacije i neuigranosti, porazu je doprineo i umor igrača, koji su praktično iz autobusa, posle skoro 10 časova putovanja izašli na teren.