Aktuelni šampioni Srbije, Supernova Kragujevac Wild Boarsi, pretrpeli su prvi poraz na domaćoj sceni posle pet godina dominacije i to u „večitom derbiju“ sa beogradskim Vukovima, u utakmici koja je rešena u dramatičnom finišu – 43:42.

Kragujevčani su imali šansu da meč uvedu u produžetke ekstra poenom, ali su se ipak odlučili da idu na sve ili ništa, što im se na kraju nije isplatilo, jer i pored dobre akcije nije uspela konekcija kvoterbeka Ajzee Vida sa Stefanom Đurićem.

Veprovi su utakmicu otvorili upravo pasom Vida ka Đuriću, što su bili i jedini poeni u prvoj četvrtini – 7:0. Nakon toga usledio je potpuni preokret Beograđana, pasovima Džonatana Brentlija ka Simoviću i Todorovu (14:7), ali su se Veprovi ipak postarali da se na poluvreme ode sa egalom – 14:14, kada je posle hvatanja dugačkog pasa Filipa Nedeljkovića, Ešton Hrd dovršio drajv kratkim utrčavanjem u end zonu.

Imali su gosti u nastavku susreta i dva poseda prednosti u dva navrata, ali su Veprovi ipak smogli snage da se u potpunosti vrate u meč, nakon što su u finišu postigli poene hvatanjem Đurića i trčanjem Hrda (42:43), posle čega je došlo do već pomenutog raspleta i neuspešne konverzije za dva poena.

Skupo su Kragujevčane koštale tri intersepcije u trenucima kad su bili blizu poena i mnoge u najmanju ruku sumnjive sudijske odluke koje su izazvale burne reakcije. Ipak, pokazali su da i te kako mogu da se nose sa značajno pojačanim Beograđanima, koji su u sezonu ušli sa mnogobrojnim igračima iz drugih srpskih klubova i da će i ova sezona obilovati uzbuđenjima.

Pred Veprovima je još jedan veliki izazov i utakmica četvrtfinala CEFL lige u Beču, sa jednim od najboljih timova Evrope, Vienna Vikingsima.

Supernova Kragujevac Wild Boars – SBB Vukovi Beograd 42:43 (7:0, 7:14, 8:22, 20:7)

Kretanje rezultata:
7:0 Ajzea Vid pas 7 jardi ka Stefanu Đuriću, Petar Goić PAT
7:7 Džonatan Bentli pas 13 jardi ka Nikoli Simoviću, Stegnjaja PAT
7:14 Bentli pas 23 jarda ka Tihomiru Todorovu, Stegnjaja PAT
14:14 Ešton Hrd trčanje 1 jard, Goić PAT
14:22 Bentli pas 40 jardi ka Simoviću, Simović za dva
22:22 Vid pas 31 jard ka Milanu Novakoviću, Hrd za dva
22:29 Bentli pas 25 jardi ka Todorovu, uspešan PAT
22:36 Kruzo Gongbej trčanje 4 jarda, uspešan PAT
29:36 Vid trčanje 43 jarda, Goić PAT
29:43 Bentli trčanje 70 jardi, uspešan PAT
36:43 Vid pas 7 jardi ka Đuriću, Goić PAT
42:43 Hrd trčanje 1 jard, neuspešno za dva