U petom kolu Sportklub CEFL lige, PBB Wild Boarsi poraženi su od beogradskih SBB Vukova, rezultatom 60:23, na stadionu „Čika Dača“.

Bez povređenog trkača Aleksandra Ristića Alfa i dvojice reprezentativnih ofanzivnih linijaša, Đorđa Timotijevića i Miloša Rakonjca, Kragujevčani su pružili protivniku znatno veći otpor nego u prvom meču, pogotovo u prvom poluvremenu. Ipak, specijalni tim nije imao rešenja za Tonija Vašingtona, koji je sjajnim vraćanjima tokom celog meča dovodio svoj tim u izgledne prilike za poentiranje.

Gosti su prvu četvrtinu rešili u svoji korist – 13:0, trčanjem Lensa Krizina i pasom mladog Davida Lukića ka Toniju Vošingtonu, ali su se potom probudili i Kragujevčani i smanjili zaostatak, asistencijom Santina Simonea za Treja Mekveja (13:7).

Međutim, sjajni američki risiver Vašington vratio je ispucavanje do polovine igrališta, a odmah zatim preostalu distancu do end zone pretrčao je reprezentativac Mihailo Josović, pa su Beograđani ponovo bili na „plus 13“.

U narednom napadu Srđan Ružić je postigao fild gol (20:10), posle čega je usledilo već viđeno – Vašington je vratio kikof do polovine terena, odakle je ovoga puta Krizin istrčao za tačdaun. U uzbudljivoj završnici poluvremena Trej Mekvej je odlično vratio ispucavanje, do same end zone, posle čega ga je Santino Simone uposlio za prihvatljivih 26:17.

Međutim, na samom startu drugog poluvremena fantastični Vašington je vratio kikof, a vođstvo je novim trčanjem uvećao Josović – 39:17.

Poslednji trzaj domaćih bio je treći tačdaun Simonea ka Mekveju za (39:23), ali je poslednja četvrtina počela kao i prethodna, vraćanjem kikofa Vašingtona – 45:23.

Povrede ni ovoga puta nisu mimoišle Kragujevčane. Naime, ostatak meča morali su da odigraju bez kvoterbeka Santina Simonea, koji je zadobio prelom ključne kosti, a još u prvom poluvremenu ionako oslabljena ofanzivna linija ostala je i bez Aleksandra Domanovića, koji je povredio koleno.

Ulogu vođe napada preuzeo je Čed Rusinkovič, ali je već posle prvog snepa ispustio loptu i omogućio Milošu Lišaninu vraćanje fambla za tačdaun – 52:23. Na poziciju kvoterbeka potom je prešao borbeni Mihailo Novaković, koji je prethodno izneo veliki teret na mestu raninbeka, u odsustvu povređenog Ristića.

Do kraja susreta Josović je još jednom stigao do end zone, za ubedljivu pobedu, kojom je njegov tim osigurao prvo mesto na kraju ligaškog dela sezone. Sa druge strane, Veprovi će se za mesto u finalu boriti sa Silverhawksima u Ljubljani, gde će braniti „plus 14“ iz prvog meča (27:13).

Kragujevac PBB Vajld bors – SBB Vukovi Beograd 23:60 (0:13, 17:13, 6:13, 0:21)

Stadion: „Čika Dača“. Gledalaca: oko 300.
Kretanje rezultata:
0:6 Lens Krizin trčanje 15 jardi, neuspešno pretvaranje za 2.
0:13 David Lukić pas 46 jardi ka Toniju Vašingtonu, Milan Matović PAT.
7:13 Santino Simone pas 27 jardi ka Treju Mekveju, Srđan Ružić PAT.
7:20 Mihajilo Josović trčanje 49 jardi, Matović PAT.
10:20 Ružić fild gol 29 jardi.
10:26 Krizin trčanje 36 jardi, neuspešno pretvaranje za 2.
17:26 Simone pas 2 jarda ka Mekveju, Ružić PAT.
17:32 Vašington vraćanje kikofa 91 jard, neuspešno pretvaranje za 2.
17:39 Josović trčanje 8 jardi, Matović PAT.
23:39 Simone pas 7 jardi ka Mekveju, neuspešno pretvaranje za 2.
23:45 Vašington vraćanje kikofa 95 jardi, neuspešan PAT.
23:52 Miloš Lišanin vraćanje fambla 30 jardi, Matović PAT.
23:60 Josović trčanje 5 jardi, Stefan Conić pretvaranje za 2.