Klub američkog fudbala Divlji veprovi, u jubilarnoj 10. sezoni nastupaće pod imenom PBB Wild Boars, pošto je Privredna banka Beograd postala generalni sponzor kragujevačkog tima.

Ugovor je potpisan na godinu dana, a predsednik Divljih veprova, Nemanja Čalija, zahvalio se Privrednoj banci Srbije i najavio da će klub opravdati očekivanja.

– Drago mi je da baš u jubilarnoj 10. godini postojanja Veprovi dobijaju najvećeg sponozra od osnivanja kluba. Ovo će biti najteža sezona za naš klub i sigurno će pomoć od Privredne banke Beograd dobro doći da sezonu odradimo što lakše organizaciono, a verujem i na terenu – rekao je Čalija.

Privredna Banka Beograd AD jedna je od najstarijih banaka u Srbiji, sa tradicijom od četiri decenije. Osnovana je 1972. godine kao filijala Privredne banke Sarajevo, da bi 1989. godine postala samostalna.

Banka uspešno razvija svoje aktivnosti u svim pravcima: rad sa privredom, stanovništvom, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima. Pravac razvoja PBB BANKE je izuzetno pozitivno ocenjen i od strane međunarodnih finansijskih institucija (EIB, EAR, EBRD, EFSE), što se oslikava dobijanjem njihove kreditne podrške u cilju jačanja dugoročnih izvora kreditiranja privrede i građana.

PBB banka prva je omogućila prihvatanje i korišćenje DinaCard kartica za plaćenje proizvoda i usluga putem interneta i među prvima ponudila usluge mobilnog bankarstva. Takođe, PBB banka prva je prepoznala potrebu za učešćem u prvoj i jedinoj mreži šerovanih bankomata i proširila postojeću mrežu bankomata na najatraktivnijim lokacijama. Po svim ovim parametrima, PBB višesturko povećava svoje tržišno učešće.