U sklopu priprema za ovogodišnju Juniorsku ligu Srbije za „Trofej Veljka Makojevića“, Divlji veprovi odigraće prvu kontrolnu utakmicu sa pančevačkim Panterima. Ova prijateljska utakmica je humanitarnog karaktera, jer sav prihod od ulaznica ide za lečenje male Zvezdane Jurice koja boluje od Batenove bolesti. Grad Pančevo je pozvao sve zainteresovane da se priključe akciji „Nedelja solidarnosti za našu Zvezdanu”, a domaći Panteri i kragujevački Veprovi, koji su nebrojano puta do sada pomogli onima kojima je to najpotrebnije, odlučili su da se odazovu i ovoj akciji.

 Mnogo toga se promenilo na rosterima ovih timova u odnosu na prošlogodišnje epsko finale, u kojem su Panteri trijumfovali posle neviđene borbe sa samo jednim poenom razlike – 32:31, ali odlične škole američkog fudbala ovih rivala garantuju stvaranje uspešnih generacija, pa je još jedna sjajna predstava zagarantovana. Novoj generaciji najtrofejnijeg srpskog kluba ovo je prva utakmica, dok je Pančevo u svom debiju bilo bolje od udruženog tima Mladenovca i Požarevca – 26:6.

Početak susreta zakazan je za nedelju, 4. septembar, na terenu pančevačkog SC „Mladost“, sa početkom u 17 časova, a cena ulaznice, za jedan ovakav spektakl i jednu ovakvu akciju, je i više nego simboličnih 100 dinara.