saafOdređen je raspored Superlige za 2011. godinu. Na sastanku UO Srpske asocijacije američkog fudbala određen je raspored takmičenja Superlige Srbije za 2011. godinu. Liga je podeljena u tri grupe, a Divlji veprovi će se u grupi „Centar” sastati sa beogradskim Vukovima i Plavim zmajevima, novosadskim Vojvodama, Anđeoskim ratnicima iz Čačka, Pančevo Panterima, Celtisima iz Sombora i Lovcima iz Vrbasa.

Prva prepreka Veprovima u pohodu na novu titulu biće ekipa Celtisa, poslednjeg vikenda marta, a već u drugom kolu na programu je „večiti derbi“ sa Vukovima, koji će Kragujevčanima poslužiti kao generalna proba za utakmicu EFAF Kupa sa Austrijskim Cineplexx Blue Devils-ima.

U grupi „Sever“ takmičiće se Indians Inđija, Legionaries Sremska Mitrovica, Spartanci Subotica, Klek Knights, Mammoths Kikinda i Grofovi Novi Kneževac, dok će u grupi „Jug“ igrati Požarevac Outlaws, Strawberry Celts Jagodina, Imperatori Niš, Kraljevo Royal Crowns i Forestlanders Mladenovac. Dve prvoplasirane ekipe iz grupe „Centar“ plasiraće se direktno u polufinale, koje se igra 2/3. jula, a trećeplasirani i četvrtoplasirani tim igraće u play-off baražu (25/26. juna), u kome će se suprotstaviti pobednicima duela prvoplasiranih timova „Severa“ i „Juga“, sa drugoplasiranim ekipama suprotne grupe.

Ovaj sistem takmičenja donosi svakom timu mogućnost da osvoji naslov prvaka države, jedan poraz može da izbaci ekipu iz trke za titulu, pa je u svakoj utakmici potrebno pružiti maksimum.

– Hteli smo da igramo dobar, kvaliteten i ozbiljan američki fudbal, to smo i dobili. Verujem da su svi koji su učestvovali u izradi kalendara za takmičarsku 2011. godinu napravili najbolje rešenje za sve timove, stoga to ne bih komentarisao uopšte. Raspored je takav kakav jeste, a na nama je da se što boje pripremimo za njega. Kako je filozofija Veprova za svaku utakmicu „igraj akciju po akciju”, takav mora biti i pristup celokupnoj sezoni. Spremaćemo se i igrati utakmicu po utakmicu. Samo je važno da se što bolje pripremimo za protivnika sa kojim igramo sledećeg vikenda – smatra Aleksandar Ristić Alf, kapiten Divljih veprova.

Kompletan raspored utakmica Divljih veprova pročitajte ovde!