Ruski stručnjak Ilja Kravcov novi je defanzivni koordinator kragujevačkih Divljih veprova.

Ovaj 34-godišnjak je najveći deo igračke karijere proveo u Grifinima iz Sankt Peterburga, uz dvogodišnji izlet u japanski tim Tokyo Bullseyes, koji se takmiči u X1 ligi, jednoj od najjačih na svetu.

Trenersku karijeru, sasvim logično, započeo je kao defanzivni koordinator Grifina, a uporedo je pet sezona kao glavni trener vodio i ženski tim iz ovog grada, koji se takmičio u najjačoj ligi Finske. Od 2014. je selektor ženske reprezentacije Rusije, dok je u muškoj reprezentaciji dve godine radio kao trener lajnbekera i pomoćnik defanzivnog koordinatora. Proteklu godinu proveo je u Švedskoj, u timovima Upplands-Bro Broncos i Stockholm Mean Machines.

– Sve što sam čuo o Veprovima od bivših igrača i protivnika bilo je zaista neverovatno i veoma sam srećan što sam postao deo ove organizacije. U to sam se uverio kada sam došao. Nema šanse da vam se ne svidi Srbija i gostoprimstvo srpskog naroda. Tim je u potpunosti ispunio sva moja očekivanja i moje dosadašnje iskustvo u Kragujevcu je u najmanju ruku neverovatno – rekao je Kravcov.

Ruski stručnjak dodaje da je od samog početka imao veliku želju da dođe u Veprove, jer Kragujevčani u Evropi važe za jedan od 20 najboljih timova. On je čak odlučio i da se potpuno preseli u Srbiju i nastavi život u Kragujevcu.

– Jedna od stvari koja me je kod Veprova oduševila i daleko pre nego što sam došao ovde, jeste što je tako mala zajednica poput Kragujevca uspela da napravi tim na tako visokom nivou, ne samo kroz osvajanje nacionalnih titula, već i dobro takmičenje na kontinentalnu nivou. Mislim da su po tome Veprovi prepoznatljivi u Evropi – smatra Kravcov.

Veprovi će ove sezone igrati na dva fronta, u domaćoj Prvoj ligi i najjačem evropskom takmičenju, CEFL ligi.

– Nivo fudbala u Srbiji je jako dobar i timovi iz ove zemlje su oduvek bili konkurentni u internacionalnim takmičenjima. U domaćem šampionatu ništa osim titule ne dolazi u obzir kada su Veprovi u pitanju, dok u CEFL-u imamo sjajne protivnike i mogućnost da se merimo sa najboljima u Evropi. To će nam pomoći da vidimo gde se nalazimo i šta je potrebno da dođemo do samog vrha – zaključio je Kravcov.