Braća Nikolaj i Kostja Zarubin iz Rusije braniće boje kragujevačkih Divljih veprova u predstojećoj sezoni.

Dvadesetčetvorogodišnji Nikolaj se Veprovima pridružio još prošle godine, ali kako je sezona otkazana usled pandemije koronavirusa, vratio se u Rusiju pred kraj priprema. Ipak, odlučio je da se vrati i završi ono što je započeo.

– Imamo neka nezavršena posla i zato sam odlučio da se vratim u Veprove. Nadam se da ćemo imati punu sezonu i da ćemo osvojiti trofej. Nosim perfektne utiske o klubu iz mog perioda u Srbiji i zato jedva čekam da se vratim. Srbija ima prelepu prirodu, dobre ljude i ukusnu hranu. Što se takmičarskog plana tiče, očekivanja su mi najviša – samo titule. Veprovi uvek love titule – istakao je Nikolaj Zarubin.

Nikolaj je ruski reprezentativac i igra lajnbekera, ali po potrebi nastupa i na poziciji tajtenda. Karijeru je započeo u Rebelsima iz rodnog Jaroslavlja, a nastupao je i za Vologda Vikingse, Moscow Dragonse i Moscow Patriotse sa kojima je osvojio titulu šampiona Rusije.

Kostja je osamnaestogodišnjak koji takođe igra na mestu lajnbekera. U prošloj sezoni nastupao je za Volgoda Vikingse i na 5 utakmica zabeležio 35 teklova, 7 teklova za gubitak i 2 isforsirana fambla. Takođe je i član ruskih reprezentativnih selekcija.

– Brat Nikolaj mi je preporučio da probam da se okušam u inostranstvu i došli smo na ideju da zaigram za Veprove. Pre svega znam da ima dosta importa u srpskom šampionatu i veliki je izazov za mene da zaigram u takvoj ligi, sa odličnim timovima i iskusnim igračima. Od brata sam saznao dosta stvari u timu i jedva čekam da postanem deo Wild Boars familije. Očekujem pobedu u svakoj utakmici i nadam se da ću steći iskustvo. Ovo će biti moja treća sezona seniorskog fudbala i želim da naučim što više. Nadam se samo titulama – zaključio je Kostja Zarubin.