LOADING

Type to search

Britanac Etijen novi igrač Veprova

Aktuelno Novosti Seniori Superliga

Britanac Etijen novi igrač Veprova

Share

Dvadesetčetvorogodišnji Britanac koji igra na poziciji defanzivnog beka, Kortni Etijen, novo je pojačanje aktuelnih šampiona Srbije, Kragujevac Wild Boarsa.

Etijen je ponikao u na Univerzitetu u Koventriju, gde je dve godine zaredom bio šampion. Bio je defanzivni kapiten, lider u teklovima, intersepcijama i isforsiranim famblovima. Ima titule MVP-a i defanzivnog MVP-a, a uvršten je i u najbolji tim Univerziteta svih vremena. Potom je seniorski fudbal igrao u ekipi Northants Knights iz Nortemptona, a prošlu sezonu proveo je u poljskim Silesia Rebelsima.

– Dolazak u Veprove sam video kao odličnu priliku da se pridružim organizaciji koja je godinama unazad jedna od najboljih u Evropi. Od početka me je kupila kultura Veprova za nadmetanjem i takmičarski duh koji gaje. Veliki sam ljubitelj putovanja, a Srbija je zemlja koju već duže vreme želim da posetim. Drago mi je što imam priliku da živim u takvoj zemlji i pridružim se jednom od najboljih timova u Evropi – rekao je Etijen.

Etijen se pridružio novim saigračima i trebalo bi da bude veliko pojačanje u defanzivnom delu tima, mada mu nisu strane ni uloge u napadu i specijalnim timovima.

– Nivo fudbala u Srbiji je visok, što potvrđuju nastupi na kontinentalnim takmičenjima već duže vreme. Čuo sam mnogo dobrih stvari o Veprovima širom Evrope u proteklih nekoliko godina. Tokom lokdauna sam pogledao mnoge utakmice CEFL lige i brzo shvatio zašto je Kragujevac bio dominantan toliko dugo – kazao je Etijen.

Kragujevčani za vikend započinju pohod na petu uzastopnu šampionsku titulu, desetu u klupskoj istoriji, a i ove godine predstavljaće Srbiju u CEFL ligi.

– Kada se spomene srpski šampionat, prva pomisao je da Veprovi podižu šampionski pehar i ne očekujem ništa drugačije ni ove sezone. U CEFL-u imamo priliku da igramo protiv najboljih timova u Evropi, ali nema sumnje da ćemo biti konkurentni – zaključio je Etijen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.