Fantastični američki kvoterbek Dalton Oliver, koji je u prošloj sezoni predvodio Divlje veprove do titule prvaka Srbije, biće vođa napada Kragujevčana i u 2018. godini.

Ovaj dvadesetčetvorogodišnjak je u Šumadiju stigao sredinom maja, kao zamena za sunarodnika Ijana Mekginisa, i u potpunosti opravdao reputaciju jednog od TOP 5 kvoterbekova NCAA druge divizije u kojoj je nastupao kao član Kentucky Wesleyan Panthersa.

Bez sumnje je jedan od igrača koji se najbrže adaptirao u sistem Wild Boarsa, što je odmah i pokazao na terenu. Na pet mečeva pasom je osvojio 951 jard, za 15 tačdaunova, uz sjajan procenat kompletiranih pasova – 60,2 (56/93) i samo dve intersepcije. Prosečno je po pasu beležio 17 jardi, odnosno 190,2 po utakmici.

Sve to mu je donelo NCAA QB rejting 195, najverovatnije i najbolji učinak od svih kvoterbekova koji su ove sezone igrali u Evropi.

Po NFL QB rejting formuli njegove partije bile bi vrednovane sa 125,5, što je daleko bolje od svih kvoterbekova koji su ove sezone igrali u najjačoj ligi sveta. Poređenja radi, trenutno najbolji Aleks Smit, vođa napada Chiefsa sa srpskim korenima, ima rejting 104,7, a jedan od glavnih kandidata za MVP-a sezone, Tom Brejdi – 104,2.

Po svemu navedenom Divlji veprovi su povratkom Olivera dobili ogromno pojačanje na najvažnijoj poziciji i nema sumnje da će i u narednoj sezoni biti glavni kandidati za titulu šampiona Srbije, ali i za napad na tron austrijskog giganta Swarco Raidersa u CEFL-u.