LOADING

Type to search

Petrović i Simović na kampu Tima sveta

Aktuelno Juniori Novosti Seniori

Petrović i Simović na kampu Tima sveta

Share

Igrači kragujevačkih Wild Boarsa, Đorđe Petrović i Nikola Simović, učestvovaće na IFAF razvojnom kampu Tima sveta, koji se od 4. do 11. januara održava u Bradentonu, gradu nadomak Tampe u američkoj saveznoj državi Florida.

Tandem Divljih veprova sasvim opravdano je dobio poziv na svetsku smotru najtalentovanijih igrača do 19 godina, jer je iza sebe imao sjajnu sezonu. Obojica su bili starteri u seniorskoj ekipi Veprova, potom su kao jedini juniori u državnom timu branili boje seniorske reprezentacije Srbije, na Evropskom prvenstvu B grupe u Milanu, da bi na kraju odveli „vepriće“ do „Trofeja Veljka Makojevića“, u Juniorskoj lol.rs ligi Srbije.

Devetnaestogodišnjem defanzivnom beku Petroviću pripalo je čak i priznanje za najboljeg igrača finala juniorskog takmičenja, a sada će pokušati da napravi još korak dalje u svojoj karijeri i da se, u konkurenciji 200 momaka iz celog sveta, izbori za mesto među 45 igrača koji će na megdan timu Sjedinjenih američkih država.

Ovaj poziv je velika čast za mene, moju porodicu i moj tim, a sa druge strane i ogromna obaveza, jer reprezentujem zemlju i klub. Nadam se da će se sav uloženi trud isplatiti i moram da napomenem da svi igraci u Srbiji igraju američki fudbal iz entuzijazma. Na kamp odlazim sa svojim saigračem, Nikolom Simovićem, koji je takođe imao odličnu sezonu i obojica se nadamo ulasku u svetski tim – rekao je Petrović.

djordje petrovic 610

Igrači će na kampu imati prilike da uče tehniku, osnove i fudbalske veštine od nekih od najboljih svetskih trenera, kako američkih, tako i internacionalnih. Jedan od ciljeva kampa je i da što bolje obuči igrače, kako bi oni potom doprineli razvoju programa u svojim zemljama.

– Želeo bih da nastavim treniranje i školovanje u Americi, ali ako mi se to ne ostvari, trudiću se da što više napredujem u seniorskom timu Veprova i reprezentaciji Srbije. Sigurno je da ću sa ovog kampa steći veliko iskustvo, koje ću preneti na svoje saigrače, baš kao što je to bio slučaj i po povratku sa Evropskog šampionata – zaključio je Petrović.

Igrači će trenirati dva puta dnevno, a u isto vreme treneri će ih ocenjivati do najsitnijih detalja. U međuvremenu polaznici kampa će pohađati i teorijske radionice.

Presrećan sam što sam dobio priliku da odem u Ameriku i predstavljam svoju zemlju na jednom ovako visokom nivou. Svestan sam da se ovakva prilika ne dobija dva puta u životu. Na kampu očekujem pre svega da naučim neke nove stvari, koje do sada nisam imao prilike da vidim – kaže Simović.

simovic 81 copy

Kamp će posećivati mnogi skauti američkih koledž timova, pa je ovo sjajna šansa za igrače da se izbore za igranje i školovanje u Americi.

Pružiću maksimum da zaslužim mesto među 45 momaka koji će predstavljati svet protiv Amerike. Moji ciljevi su uvek isti, da radim na sebi, stičem nova iskustva i trudim se da stečeno znanje prenesem na svoje saigrače. Nadam se da će tamo biti dosta skauta sa raznih koledža, tako da ću se potruditi da se pokažem u najboljem svetlu – dodao je osamnaestogodišnji risiver.

Srbija će tako četvrti put zaredom imati predstavnike na ovom događaju. Pre tri godine učesnici kampa bili su Mladen Stojanović, Nemanja Lazarević, Strahinja Stepović i trener Vuk Vučković, potom je predstavnik naše zemlje bio kvoterbek Vojislav Milenković, a na poslednjem kampu trkač Mihailo Josović.

Nijednom od ovih igrača nije pošlo za rukom da uđe u Tim sveta, ali je i pored toga njihovo učešće na kampu prošlo veoma zapaženo. Bivši lajnbeker beogradskih Vukova, Nemanja Lazarević, je čak posle kampa otišao na kalifornijski „College of the Desert“, za čiji tim američkog fudbala je nastupao u nedavno završenoj sezoni.

Da li će članovi prvog srpskog šampiona uspeti da postanu i prvi Srbi u timu sveta, ostaje da se vidi.

Pošto ni kotizacija za kamp, niti povratne avionske karte nisu jeftini, mole se svi koji su u mogućnosti da uplatom novčanih sredstava na žiro račun Kluba američkog fudbala Kragujevac Wild Boars broj 355-1096524-20, pomognu ovim momcima da ostvare svoj san.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.