LOADING

Type to search

Poraz Veprova poenom razlike posle pet godina

Aktuelno Novosti Seniori Superliga

Poraz Veprova poenom razlike posle pet godina

Share

Aktuelni šampioni Srbije, Supernova Kragujevac Wild Boarsi, pretrpeli su prvi poraz na domaćoj sceni posle pet godina dominacije i to u „večitom derbiju“ sa beogradskim Vukovima, u utakmici koja je rešena u dramatičnom finišu – 43:42.

Kragujevčani su imali šansu da meč uvedu u produžetke ekstra poenom, ali su se ipak odlučili da idu na sve ili ništa, što im se na kraju nije isplatilo, jer i pored dobre akcije nije uspela konekcija kvoterbeka Ajzee Vida sa Stefanom Đurićem.

Veprovi su utakmicu otvorili upravo pasom Vida ka Đuriću, što su bili i jedini poeni u prvoj četvrtini – 7:0. Nakon toga usledio je potpuni preokret Beograđana, pasovima Džonatana Brentlija ka Simoviću i Todorovu (14:7), ali su se Veprovi ipak postarali da se na poluvreme ode sa egalom – 14:14, kada je posle hvatanja dugačkog pasa Filipa Nedeljkovića, Ešton Hrd dovršio drajv kratkim utrčavanjem u end zonu.

Imali su gosti u nastavku susreta i dva poseda prednosti u dva navrata, ali su Veprovi ipak smogli snage da se u potpunosti vrate u meč, nakon što su u finišu postigli poene hvatanjem Đurića i trčanjem Hrda (42:43), posle čega je došlo do već pomenutog raspleta i neuspešne konverzije za dva poena.

Skupo su Kragujevčane koštale tri intersepcije u trenucima kad su bili blizu poena i mnoge u najmanju ruku sumnjive sudijske odluke koje su izazvale burne reakcije. Ipak, pokazali su da i te kako mogu da se nose sa značajno pojačanim Beograđanima, koji su u sezonu ušli sa mnogobrojnim igračima iz drugih srpskih klubova i da će i ova sezona obilovati uzbuđenjima.

Pred Veprovima je još jedan veliki izazov i utakmica četvrtfinala CEFL lige u Beču, sa jednim od najboljih timova Evrope, Vienna Vikingsima.

Supernova Kragujevac Wild Boars – SBB Vukovi Beograd 42:43 (7:0, 7:14, 8:22, 20:7)

Kretanje rezultata:
7:0 Ajzea Vid pas 7 jardi ka Stefanu Đuriću, Petar Goić PAT
7:7 Džonatan Bentli pas 13 jardi ka Nikoli Simoviću, Stegnjaja PAT
7:14 Bentli pas 23 jarda ka Tihomiru Todorovu, Stegnjaja PAT
14:14 Ešton Hrd trčanje 1 jard, Goić PAT
14:22 Bentli pas 40 jardi ka Simoviću, Simović za dva
22:22 Vid pas 31 jard ka Milanu Novakoviću, Hrd za dva
22:29 Bentli pas 25 jardi ka Todorovu, uspešan PAT
22:36 Kruzo Gongbej trčanje 4 jarda, uspešan PAT
29:36 Vid trčanje 43 jarda, Goić PAT
29:43 Bentli trčanje 70 jardi, uspešan PAT
36:43 Vid pas 7 jardi ka Đuriću, Goić PAT
42:43 Hrd trčanje 1 jard, neuspešno za dva

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.