LOADING

Type to search

Protestni trening Veprova: Nećemo na ulicu, hoćemo na teren!

Aktuelno Novosti Seniori

Protestni trening Veprova: Nećemo na ulicu, hoćemo na teren!

Share

Šampioni Srbije u američkom fudbalu, Kragujevac Wild Boarsi, održaće protestni trening ispred zgrade Skupštine grada, u četvrtak, od 15 časova, zbog višegodišnjih problema sa terenom za igru.

Nezadovoljstvo trenutno 18. tima u Evropi kulminiralo je neispunjenjem najnovijeg u nizu obećanja koje im je ispred gradske vlasti, 14. jula prošle godine, na prijemu povodom osvajanja titule prvaka Srbije, dao pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za sport, Nikola Urošević. On je tada izjavio da je „prvi pomoćni teren stadiona Čika Dača sa veštačkom travom namenjen i igračima Divljih veprova, čime će biti zadovoljene njihove potrebe“. Kako su ovih dana finalizirani radovi na postavljanju veštačke trave, Veprovi su se ponadali da će njihovi problemi konačno biti rešeni, posle gotovo petnaestogodišnjeg lutanja po neadekvatnim terenima, tokom kojih su bili čak primorani i da utakmicu odigraju u tridesetak kilometara udaljenom Brzanu. Ali, uoči početka prvenstva dobili su odgovor da neće moći da igraju na veštačkoj travi, uz obrazloženje da je taj teren samo za fudbal!?

Godinama unazad Veprovi su na najbolji mogući način reprezentovali svoj grad i postavili ga na evropsku mapu sjajnim rezultatima na međunarodnoj sceni. Iako su ih sve vreme pratili problemi sa terenom za treninge i utakmice, uspesi nisu izostali, pa su tako 2011. godine stigli do finala EFAF kupa u Londonu i postali jedini srpski tim koji se našao na listi TOP 10 timova Evrope.

Za dvadesetak dana Veprove očekuju novi evropski izazovi i derbiji sa beogradskim Vukovima i turskim Koč Remsima u nikad jačoj CEFL ligi, a neizvesno je da li će imati adekvatan stadion za ove utakmice. Tereni na kojima su Vajld borsi igrali ne samo da ne ispunjavaju uslove za igru, već i za tv prenose, pa je tako sportska javnost na Balkanu ostala uskraćena i za TV prenose iz Kragujevca.

Veprovi su jedan od retkih timova u Srbiji koji ima sve selekcije i trenutno broji preko 200 igrača. Klub je pravi rasadnik talenata, o čemu najbolje svedoče spiskovi reprezentativnih selekcija, na kojima su Kragujevčani uglavnom najbrojniji. Pored šest titula prvaka Srbije u seniorskoj konkurenciji, najtrofejniji su juniorski i ženski tim u Srbiji, a pehare su osvajali i u kategorijama kadeta i pionira.

Igrači i Uprava Divljih veprova zahtevaju da se za njihov problem nađe trajno rešenje, poručuju da od te borbe neće odustati i da ih neće ugasiti kao neke druge.

3 Comments

 1. Joxim March 20, 2017

  Pre neki dan sam Vas gledao u Petrovcu na treningu i mogu reci svaka cast momci , onakve naporne treninge nema ni jedna fudbalska ekipa . Ljudi pravac u opstinu i za gusu da ih uhvatite i ne pustajte dok Vam ne obezbede teren za treninge . Sramota za grad da tako jedna uspesna ekipa nema uslove za trening . O cemu Vam ja pisem kad nam jedan mutavko vodi grad a njegov tata drzavu . SAMO JAKO

  Reply
 2. Zizulaba March 20, 2017

  Prvaci Srbije u Americkom fudbalu,ima u Clivlendu tj u Akronu prazan teren drzava Ohio,tamo traze klub koji bi hteo da ih predstavlja u NFL-u,Kagujevac ne moze i ne zeli a najmanje na stadionu Cika Daca da promovise nesto sto nije vezano za fudbal

  Reply
 3. Shommzy March 20, 2017

  Prošle godine isteraše vukove sa ade, ove godine veprove sa obećanog terena. SrbijaTM

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.