LOADING

Type to search

Raspored Superlige 2011

Seniori

Raspored Superlige 2011

Share
saaf

saafOdređen je raspored Superlige za 2011. godinu. Na sastanku UO Srpske asocijacije američkog fudbala određen je raspored takmičenja Superlige Srbije za 2011. godinu. Liga je podeljena u tri grupe, a Divlji veprovi će se u grupi „Centar” sastati sa beogradskim Vukovima i Plavim zmajevima, novosadskim Vojvodama, Anđeoskim ratnicima iz Čačka, Pančevo Panterima, Celtisima iz Sombora i Lovcima iz Vrbasa.

Prva prepreka Veprovima u pohodu na novu titulu biće ekipa Celtisa, poslednjeg vikenda marta, a već u drugom kolu na programu je „večiti derbi“ sa Vukovima, koji će Kragujevčanima poslužiti kao generalna proba za utakmicu EFAF Kupa sa Austrijskim Cineplexx Blue Devils-ima.

U grupi „Sever“ takmičiće se Indians Inđija, Legionaries Sremska Mitrovica, Spartanci Subotica, Klek Knights, Mammoths Kikinda i Grofovi Novi Kneževac, dok će u grupi „Jug“ igrati Požarevac Outlaws, Strawberry Celts Jagodina, Imperatori Niš, Kraljevo Royal Crowns i Forestlanders Mladenovac. Dve prvoplasirane ekipe iz grupe „Centar“ plasiraće se direktno u polufinale, koje se igra 2/3. jula, a trećeplasirani i četvrtoplasirani tim igraće u play-off baražu (25/26. juna), u kome će se suprotstaviti pobednicima duela prvoplasiranih timova „Severa“ i „Juga“, sa drugoplasiranim ekipama suprotne grupe.

Ovaj sistem takmičenja donosi svakom timu mogućnost da osvoji naslov prvaka države, jedan poraz može da izbaci ekipu iz trke za titulu, pa je u svakoj utakmici potrebno pružiti maksimum.

– Hteli smo da igramo dobar, kvaliteten i ozbiljan američki fudbal, to smo i dobili. Verujem da su svi koji su učestvovali u izradi kalendara za takmičarsku 2011. godinu napravili najbolje rešenje za sve timove, stoga to ne bih komentarisao uopšte. Raspored je takav kakav jeste, a na nama je da se što boje pripremimo za njega. Kako je filozofija Veprova za svaku utakmicu „igraj akciju po akciju”, takav mora biti i pristup celokupnoj sezoni. Spremaćemo se i igrati utakmicu po utakmicu. Samo je važno da se što bolje pripremimo za protivnika sa kojim igramo sledećeg vikenda – smatra Aleksandar Ristić Alf, kapiten Divljih veprova.

Kompletan raspored utakmica Divljih veprova pročitajte ovde!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.