LOADING

Type to search

Rus novi defanzivni koordinator Veprova

Aktuelno Novosti Seniori

Rus novi defanzivni koordinator Veprova

Share

Ruski stručnjak Ilja Kravcov novi je defanzivni koordinator kragujevačkih Divljih veprova.

Ovaj 34-godišnjak je najveći deo igračke karijere proveo u Grifinima iz Sankt Peterburga, uz dvogodišnji izlet u japanski tim Tokyo Bullseyes, koji se takmiči u X1 ligi, jednoj od najjačih na svetu.

Trenersku karijeru, sasvim logično, započeo je kao defanzivni koordinator Grifina, a uporedo je pet sezona kao glavni trener vodio i ženski tim iz ovog grada, koji se takmičio u najjačoj ligi Finske. Od 2014. je selektor ženske reprezentacije Rusije, dok je u muškoj reprezentaciji dve godine radio kao trener lajnbekera i pomoćnik defanzivnog koordinatora. Proteklu godinu proveo je u Švedskoj, u timovima Upplands-Bro Broncos i Stockholm Mean Machines.

– Sve što sam čuo o Veprovima od bivših igrača i protivnika bilo je zaista neverovatno i veoma sam srećan što sam postao deo ove organizacije. U to sam se uverio kada sam došao. Nema šanse da vam se ne svidi Srbija i gostoprimstvo srpskog naroda. Tim je u potpunosti ispunio sva moja očekivanja i moje dosadašnje iskustvo u Kragujevcu je u najmanju ruku neverovatno – rekao je Kravcov.

Ruski stručnjak dodaje da je od samog početka imao veliku želju da dođe u Veprove, jer Kragujevčani u Evropi važe za jedan od 20 najboljih timova. On je čak odlučio i da se potpuno preseli u Srbiju i nastavi život u Kragujevcu.

– Jedna od stvari koja me je kod Veprova oduševila i daleko pre nego što sam došao ovde, jeste što je tako mala zajednica poput Kragujevca uspela da napravi tim na tako visokom nivou, ne samo kroz osvajanje nacionalnih titula, već i dobro takmičenje na kontinentalnu nivou. Mislim da su po tome Veprovi prepoznatljivi u Evropi – smatra Kravcov.

Veprovi će ove sezone igrati na dva fronta, u domaćoj Prvoj ligi i najjačem evropskom takmičenju, CEFL ligi.

– Nivo fudbala u Srbiji je jako dobar i timovi iz ove zemlje su oduvek bili konkurentni u internacionalnim takmičenjima. U domaćem šampionatu ništa osim titule ne dolazi u obzir kada su Veprovi u pitanju, dok u CEFL-u imamo sjajne protivnike i mogućnost da se merimo sa najboljima u Evropi. To će nam pomoći da vidimo gde se nalazimo i šta je potrebno da dođemo do samog vrha – zaključio je Kravcov.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.