stan_lazaU prethodnom tekstu vezanom za polufinale EFAF kupa, popričali smo sa Đorđem Timotijevićem, ofanzivnim linijašem i koordinatorom ofanzivne linije, a danas ćemo Vam polufinale predstaviti iz drugačije perspektive. O očekivanjima i planovima za ovu utakmicu, popričali smo sa Stenom Bedvelom, glavnim trenerom i kvoterbekom, a planove u odbrani otkriće nam Vladimir Lazić, koordinator defanzivne linije i jedan od najiskusnijih trenera u Srbiji.

Sten Bedvel je uspešno predvedio svoj tim od početka sezone i sa sigurnošću možemo reći da nikada nismo imali jači tim. Sasvim je sigurno i da je ovaj meč veliki teret za Bedvela jer pored toga što mora biti spreman da predvodi ekipu na terenu, on se mora postarati i za pripremanje strategije i planova za utakmicu.

stan_220511– Veoma sam uzbuđen pred utakmicu sa Crnim panterima u polufinalu EFAF kupa. Ne samo što imamo priliku da napišemo novu stranicu u istoriji kluba, već nam se pružila prilika da postavimo Srbiju na mapu najboljeg evropskog fudbala.

Veoma sam zadovoljan motivacijom i uloženim trudom svakog pojedinca u timu i znam da svako od mojih saigrača očekuje pobedu u Francuskoj. Mi iskreno verujemo u to da možemo biti poraženi jedino od sebe samih i sve dok budemo bili fokusirani, dok budemo trenirali jako i igrali našim stilom, ako svedemo greške na minimum – nećemo izgubiti ni od koga – samouvereno kaže Bedvel.

U kratkom osvrtu na sve ove godine u Srbiji, Bedvel ističe:

– Kada sam prvi put došao u Srbiju 2008. godine, nikada nisam očekivao da ćemo biti u ovako dobro poziciji kao sada. Klub je napravio velike korake kada je reč o učinku na terenu, ali i van terena kada je u pitanju organizacija i pružanje što boljih uslova. Oči Evrope su sada uprte u Srbiju i svi su svesni da Srbija ima kvalitetne timove koji mogu da pariraju naljboljim klubovima Starog kontinenta.

Plasman u finale EFAF kupa bi bio ostvarenje velikog sna, a sve to je na dohvat ruke. Poštujemo Crne pantere i svesni smo da će se žestoko boriti. Iako u meč ponovo ulazimo kao potcenjena ekipa, očekujemo da ćemo iz utakmice izaći kao pobednici i ponosno ćemo predstavljati Kragujevac i Srbiju.

Na početku sezone postavili smo ciljeve da osvojimo domaće prvenstvo i EFAF kup,a sada nas od toga deli samo pet utakmica. Potrebno je da nastavimo onako kako smo radili tokom cele sezone i sve će biti u redu.

Za kraj intervjua, Bedvel je iskoristio priliku da se obrati saigračima i protivničkoj ekipi.

– Ja volim moje igrače, volim moje kolege trenere – VOLIM OVAJ TIM! Ne postoji druga ekipa sa kojom bih radije pošao u ovu istorijsku bitku! Nadam se da su Crni panteri spremni jer Divlji veprovi dolaze da pokažu šta znaju!

Pogled na situaciju iz ugla odbrane daće nam Vladimir Lazić, a u razgovoru o utakmici u Thononu Lazić otkriva:

– Mislim da je svim ljubiteljima američkog fudbala u Srbiji jasno koliko je važna utakmica u Thononu. Zaista mislim da nema mesta nikakvoj euforiji, igramo u solidnoj formi i za utakmicu u Francuskoj priprema teče kao i za svaku drugu. Naravno svaki protivnik je drugačiji i sa tim u vezi spremamo određena “prilagođavanja” koja će nam pomoći da dobijemo utakmicu.

vladimir_lazic_hoh

Odbranu će čekati težak zadatak ali Lazić je siguran i veruje svojim igračima.

– Gledano sa defanzivne strane ,svesni smo da igramo protiv napada koji ne viđamo svaki dan u našem prvenstvu, ali i uz svo dužno poštovanje protivnika, napada – koji je realno prevaziđen na ozbiljnijim nivoima fudbala. Naš cilj je potpuno jasan, a to je da napadnemo agresivno liniju skrimidža od prvog pleja, da poremetimo tajming napada Pantera i damo našem napadu što bolju poziciju na terenu za poentiranje.

Očekujem da ako budemo odigrali prvenstveno disciplinovano, fokusirano na zadatke i bez mentalnih grešaka, možemo da se nadamo najboljem. Naši igrači imaju dovoljno zrelosti i kvaliteta što ćemo i pokazati u subotu u Thononu.