Nacionalna liga Srbije, pod okriljem SAFS-a, kreće 28.03.2010. godine, a šampioni iz Kragujevca, Divlji Veprovi, spremni su za još jedan podvig. Pojačani i uigraniji sastav iz Kragujevca, osim što ima za glavni cilj odbranu titule, pokušaće što bolje i da se pokaže u Evropi, gde učestvuje u EFAF kupu.

Da bi ispunili te ciljeve, Divlji su angažovali Meni Diaza, Brajana Vogsa i Janoša Serfoza. Američki trio, koji ima dosta iskustva i na Evro sceni, popuniće rupe koje su nastale odlaskom njihovih zemljaka, kvoterbeka Stena Bedvela i risivera Nika Merklina.

– Odlazak Bedvela nam je teško pao, ali mislim da smo pronašli odličnu zamenu za njega. Diaz je fantastičan kvoterbek, ima dobru ruku i pokretljiviji je od Bedvela pa ćemo ove sezone podjednako forsirati i pas i trčanje. Brajan je bio povređen pa još uvek nije pokazao sav potencijal, dok se Serfoza sjajno pokazao – zadovoljan je novi glavni trener Divljih, Aleksandar Ristić.

Neočekivano, tim je napustio Vladimir Lazić (eks trener), a sa odlaskom Bedvela, koji je ujedno bio i ofanzivni koordinator, tu ulogu je nasledio Ristić. Iskusni raning bek ekipe i aktuelni MVP NLS-a, stekao je dosta znanja preko bare, čime će unaprediti već ubojiti napad domaćih, koji im je doneo dva uzastopna naslova prvaka.

Osim stranaca, Šumadinci su se pojačali i domaćim kvalitetnim fudbalerima. Iz Jagodine su prešli sjajni Branko Đurišić, kao i defanzivci Milan Lunić i Saša Jovanović.

– Igrati i biti član šampionske ekipe je velika čast i zadovoljstvo, ali i obaveza. Obaveza znači opravdati poverenje trenera i saigrača. Klub je u ovoj sezoni promenio način treniranja i uzdigao ga na viii nivo jer je trenerski kadar u proteklom vremenu imao to zadovoljstvo i mogućnost da prisustvuje treninzima jedne vrhunske američke koledž ekipe, i njihov sistem treninga implicirao u klub – ne krije zadovoljstvo zbog prelaska Đurišić.

Sa četiri osvojene titule, Veprovi su najtrofejniji klub u Srbiji, a ove godine pokušaće u riznicu da upakuju i jedan evropski trofej.

– Iako nam je primarni cilj odbrana titule, pokušaćemo da se proguramo u Evropi. Svakako da neće biti lako, Italijani i Švajcarci nisu nikako za podcenjivanje, ali ni mi – konstatovao je Ristić.

Sastav:

Kvoterbekovi: Diaz Mani, Stefanović Stefan. Risiveri: Tomić Nikola, Radivojević Marko, Nedeljković Filip, Nikolić Ognjen, Goić Petar, Mijušković Danilo, Živković Jovan, Mladen Bojović, Gagić Vladan, Đurišić Branko, Kasalović Stanko, Janoš Serfozo, Srđan Bošković. Raningbekovi: Ristić Aleksandar, Novaković Mihailo, Sentić Goran, Topalović Đorđe, Pavlić Miloš, Petrović Veljko. Ofanzivna linija: Strahinjić Milan, Stevanović Nikola, Živadinović Dragoljub, Cvetković Vuk,  Janković Dejan, Pavlović Milan, Bogdanović Miro, Prelas Miloš, Rakonjac Miloš, Timotijević Đorđe, Gemaljević Miloš, Nikola Radosavljević, Nenad Dojčinović, Lunić Milan. Defanzivna linija: Nikolić Dušan, Minić Dušan, Radenović Vladimir, Nikolić Mladen, Mrvić Strahinja, Ivan Gajić, Simović Aleksandar, Stevanović nikola G., Jovanović Saša,. Defanzivni bekovi: Cvetković Darko, Đokić Srđan, Radojičić Ivan, Aleksa Marković, Košutić Marko, Marković Mirko, Dušan Petrović. Lajnbekeri: Šćekić Predrag, Vogs Brajan, Simić Marko, Stefan Varjačić, Milojević Igor, Milanović Ivan, Vujanac Marko, Novaković Milorad, Katanić Uroš, Stević Dobrica, Filipović Josip.Kiker: Krsmanović Nenad, Božanić Nebojša.