wb_bd_2009Dueli kragujevačkih Divljih veprova i beogradskih Plavih zmajeva oduvek su mnogo toga odlučivali, pa čak i prvaka države. Tako će biti i u susretu pretposlednjeg kola između ova dva tima, koji se zbog obaveza Kraguječana u Evropi igra nedelju dana ranije.

U poslednja dva kola Zmajevi igraju sa dva trenutno najjača tima u zemlji, Veprovima i Vukovima, a pobeda u jednom od ova dva meča, koja bi bila veliko iznenađenje, obezbedila bi svetlo-plavima plasman u play-off. Prema tome, Beograđani nemaju šta da izgube, pa i pored izostanka nekolicine standardnih igrača poručuju da ne dolaze u Kragujevac sa belom zastavom i najavljaju još jednu odličnu fudbalsku predstavu.

– U utakmicu ulazimo bez nekoliko standardnih prvotimaca koje su sprečile povrede. Idemo na noge najboljem timu u regionu ali nećemo se predati bez borbe. I pored apsolutne dominacije koju Veprovi pokazuju na terenu, pravo je zadovoljstvo izaći im na megdan i odmeriti snage sa njima. Jedno je sigurno, kao i uvek do sada, svi koji dođu na stadion imaće priliku da uživaju u izvanrednoj fudbalskoj predstavi – obećava Marko Popović, levi tekl Zmajeva.

wb_bd_1_2009

Veprove poslednjeg vikenda maja očekuje najveći ispit u dosadašnjoj istoriji srpskog klupskog fudbala, polufinalni susret EFAF kupa sa Crnim Panterima u francuskom gradiću na Ženevskom jezeru – Tononu, pa žele da održe dobru formu pred ovaj duel.

– Kroz desetak dana Divlji veprovi će se naći na najvećem ispitu do sada, ali pre toga nas u domaćem prvenstvu očekuje utakmica sa Plavim zmajevima, utakmica u kojoj ne kidišemo na pobedu već na potpunu dominaciju na terenu koja će nam doneti dobar zamajac za polufinale EFAF kupa. Bojim se da će zmajevi biti žrtve stanja uma u koje igrači moraju zaći kako bi u Francuskoj pokazali celoj Evropi da se sa Srbijom ne vredi šaliti. Svoju reč mogu čvrsto položiti ispred izjave: „Navijači Divljih veprova će imati priliku da na utakmici protiv Zmajeva osete deo te energije. Kragujevac će iz utakmice izaći bez primljenog poena a sa druge strane postići će mnogo istih, jer od subote pa do kraja ovog ciklusa pobeda, Veprovi će stići u velikom stilu!“ – smatra Darko Cvetković, defanzivni bek Kragujevčana.

wb_bd_2009Divlji veprovi su neporaženi u poslednje tri godine, imaju fantastičan niz od 28 pobeda i nadaju se da će novim trijumfom overiti prvo mesto.

– Naša očekivanja su kao i uvek ista, trudićemo se da što bolje odigramo utakmicu, sa što manje grešaka. Što se tiče odbrane, nastojaćemo da kao i u dosadašnjim utakmicama damo svoj maksimum, kako bi dali napadu bolju poziciju za poentiranje. Sve u svemu nadam se da će nas publika kao i uvek podržati i doći u što većem broju, a mi ćemo se potruditi da pružimo dobru utakmicu i nastavimo niz pobeda – poručuje Milan Marjanović, lajnbeker Veprova.

Derbi šestog kola između Veprova i Zmajeva igra se u subotu, 21. maja, od 16 časova, na stadionu FK Sušica u Kragujevcu.