veprovi-krecu-u-pohod-na-novu-tituluPredstojećeg vikenda počinje nova sezona Superlige Srbije u američkog fudbalu, koja će biti podeljena u tri divizije. Kragujevački Divlji veprovi takmičiće se u elitnoj grupi „Centar“, zajedno sa beogradskim Vukovima i Plavim zmajevima, novosadskim Vojvodama, pančevačkim Panterima, Anđeoskim ratnicima iz Čačka, Sombor Celtisima i Lovcima iz Vrbasa. Dve najbolje plasirane ekipe iz ove grupe, plasiraće se direktno u polufinale, dok će treći i četvrti tim razigravati sa dva najbolja tima iz severne i južne divizije.

Kragujevčani će i u ovoj sezoni ići na titulu i pokušaće da donesu još jedan pehar u vitrine najtrofejnijeg srpskog kluba, a prva prepreka će biti ekipa Celtisa iz Sombora.

Glavni trener i kvoterbek Veprova, Sten Bedvel uzbuđen je zbog početka nove sezone i ističe da, bez obzira ko je sa druge strane terena, njegov tim mora da pruži maksimum.

– Sa nestrpljenjem očekujem početak nove sezone i prvu utakmicu sa Somborom. Shvatamo da smo veliki favoriti na papiru u ovom takmičenju, ali to nas neće poremetiti. Ne zanima nas ko je protivnik ili koji je rezultat na semaforu. Jedino što je bitno za nas je da svaki igrač pobedi čoveka naspram sebe u svakoj akciji, da sprovodi naše zadatke do savršenstva i da dominira u igri od starta do kraja utakmice. Želimo da napravimo košmare našim protivnicima.

Ovaj Amerikanac veliku pomoć očekuje i od domaće publike, za koju ima samo reči hvale.

– Divlji veprovi imaju najbolje navijače u Srbiji i očekujem da će tribine stadiona „Sušica“ biti ispunjene do poslednjeg mesta. Naš novi moto je „Moje bolje je bolje od tvog boljeg“, a gledaoci će imati prilike da se vide šta to tačno znači – završava Bedvel.

Za razliku od Stena, koji je dve sezone igrao u Veprovima, kragujevačka publika imaće priliku da prvi put na delu vidi njegove sunarodnike, blizance Džeremija i Brajana Pejtona.

– Veoma sam uzbuđen zbog utakmice koja je pred nama. Naši igrači su naporno radili na treninzima i jedva čekamo da konačno udarimo nekoga u dresu druge boje. Očekujem da pobedimo svaki put kada kročimo na teren, a isto važi i za utakmicu sa Celtisima. Vreme je za šou – kaže Džeremi.

I Brajan sa nestrpljenjem i velikom dozom optimizma iščekuje start novog šampionata.

– Sezona je konačno pred vratima i spremni smo da pokažemo ostatku Srbije kako smo radili u proteklih nekoliko meseci. Naši treninzi su bili takmičarskog duha i iskreno verujem da će najbolje nadmetanje sa kojim ćemo se susresti biti ono protiv našeg sopstvenog tima. Rekli smo našem napadu da je najbolja odbrana sa kojom će se susresti tokom čitave godine odbrana našeg tima na treningu. U isto vreme, ako naša odbrana može da zaustavi naš napad, može da zaustavi i bilo koji drugi – uveren je Brajan.

Da Somborci ne dolaze u Kragujevac sa belom zastavom potvrđuju i trener Davor Stojanović i najbolji igrač Celtisa, Predrag Mandić, koji se slažu da će ovo biti veoma teška utakmica za njih, ali se ipak nadaju pobedi.

veprovi-krecu-u-pohod-na-novu-titulu

Premijerna utakmica Superlige Srbije, između Divljih veprova i Sombor Celtisa igra se u subotu, 26. marta, na stadionu „Sušica“, sa početkom od 14 časova. Cena ulaznice je 100 dinara, a svaki gledalac će na poklon dobiti bogato ilustrovani godišnjak Wild Boarsa na 40 strana, sa kompletnom istorijom kluba, rosterom igrača za novu sezonu, izveštajem o mlađim selekcijama, planovima za budućnost i mnogim drugim informacijama.

Ostali parovi divizije „Centar“: Beograd Vukovi – Pančevo Panthers, Novi Sad – Beograd Blue Dragons, Čačak Angel Warriors – Vrbas Hunters.

Divizija „Sever“: Inđija Indians – Sremska Mitrovica Legionaries, Subotica Spartanci – Klek Knights, Kikinda Mammoths – Novi Kneževac Grofovi.

Divizija „Jug“: Požarevac Outlaws – Jagodina Strawberry Celts, Beograd Gorštaci – Niš Imperatori, Kraljevo R. Crowns – Mladenovac Forestlanders.