IMG_2029-1Za istorijski plasman u polufinale EFAF kupa Divlji veprovi su se izborili u Hohenemsu, bez podrške svojih navijača koji im, kako sami tvrde, ulivaju dodatnu dozu adrenalina. Doduše, na poluvremenu pomenute utakmice sa Plavim đavolima, Kragujevčani su saznali da njihovi fanovi prate tekstualni prenos susreta na zvaničnom sajtu i da su reakcije i više nego pozitivne, što im je dalo snagu da nastave u istom ritmu do kraja susreta.

Sve ovo će izgledati znatno lakše u polufinalnom susretu sa francuskim Crnim panterima, koji se igra u subotu, 28. maja, od 18 časova, jer je uprava Veprova obezbedila i autobus za navijače, pa će imati veliku podršku na stadionu Joseph Moynat u Thonon les Bains-u.

– U saradnji sa Skupštinom grada uspeli smo da obezbedimo odlazak autobusa navijača na utakmicu. Ovo je prvi put da na evropskom gostovanju jedan srpski tim u američkom fudbalu ima ovoliku podršku i siguran sam da će to puno značiti našim igračima – rekao je predsednik Veprova, Nemanja Čalija.

IMG_2029-1

Navijaci

Igrači Divljih veprova uputiće se u četvrtak u 15 časova ka Tononu, a tri sata kasnije navijački karavan kreće na evropsku avanturu. Oni se neće, poput igrača, zaputiti direktno u Francusku, već će iskoristiti priliku za obilazak najlepših gradova Evrope. Prva destinacija je svetski grad mode Milano, gde će prenoćiti u elitnom hotelu, nadomak stadiona „San Siro”, potom evropska prestonica Ujedinjenih Nacija – Ženeva, zatim prelepi gradić na Ženevskom jezeru – Tonon, a u povratku i poznati trgovački centar – Trst.

hotel_milano_1
hotel_milano_3Smeštaj u Milanu

– Godinama unazad naša publika nam pruža fantastičnu podršku, pa smo ovim putovanjem želeli da im se na neki način odužimo. Žao mi je što nismo uspeli da obezbedimo i više autobusa, jer je interesovanje za ovu utakmicu bilo zaista ogromno. Za samo nekoliko časova smo popunili autobus, a potom su stizali pozivi, ne samo iz Kragujevca, već iz čitave Srbije, ali nažalost mesta više nije bilo – otkriva prvi čovek Veprova.

Zahvaljujemo se svima na pruženoj podršci i nadamo se da ćemo na neko od narednih gostovanja povesti još više gledalaca. Svi koji nisu pošli, na našem oficijalnom sajtu www.wildboars.org.rs moći će da prate video prenos, kao i vesti pre i posle utakmice.