DSC_6254Karavan navijača koji će pružiti podršku Divljim veprovima na najvažnijoj utakmici u istoriji srpskog klupskog američkog fudbala – polufinalu EFAF kupa sa Crnim panterima iz francuskog Tonona , stigao je jutros na prvu destinaciju. Slučajno ili ne, prvo odredište navijača bio je Milano, grad u kojem su Francuzi izborili plasman u polufinale, pobedom nad domaćim Rhinosima.

Putnici karavana nisu mogli da sakriju zadovoljstvo i oduševljenje hotelom „Idea San Siro“ u kome su odseli. Dočekalo ih je ljubazno osoblje i urudčilo im ključeve komfornih dvokrevetnih soba, uređenih po najsavremenijim svetskim standardima, sa televizorima, klima uređajima, zasebnim kupatilom, internetom…

Hotel je udaljen samo nekoliko minuta od stadiona „Đuzepe Meaca, San Siro“, pa je i logično što je ovaj velelpni fudbalski objekat odabran za prvu destinaciju. Učesnici karavana su najpre obišli muzej ovog ogromnog stadiona, na kome igraju gradski rivali Inter i Milan, gde su videli prve lopte, kopačke i ostalu opremu koja se pojavila u ovom gradu i brojne trofeje i dresove koje su nosile najveće svetske zvezde poput Ronalda,  Zamorana,  Maldinija, Bekama,  Zanetija,  Đorkaefa…  Zatim su prošli i turu kroz sam stadion,  sedeli u ložama u kojima utakmicu prate predsednici crveno i crno-crnih, Silvio Berluskoni i Masimo Morati, posetili svlačionice i salu za pres konferencije ljutih rivala…

DSC_6293

Nakon toga caravan se preselio u sam centar Milana, gde su posećeni Milаnskа kаtedrаlа (Duomo), zаmаk Sforcа, Gаlerijа Vitorio Emаnuele, Milаnskа skаlа , Trijumfаlni luk , Crkvа Sаntа Mаrijа delа Grаcije, Nаcionаlni muzej znаnjа i nаuke „Leonаrdo dа Vinči“ I mnoge druge turističke destinacije.

Interesovanje za ovu turneju bilo je veliko i među pripadnicama lepšeg pola.

– Prezadovoljna sam dosadašnjim tokom putovanja, uslovi u hotelu su zaista fenomenalni, posetili smo dosta prelepih turističkih destinacija, ali sve je to u drugom planu. Naše misli su još od početka putovanja uprte ka sutrašnjoj utakmici i trudićemo se da pružimo što bolju podršku našim igračima i pomognemo im da ostvare plasman u finale – rekla je Nadežda Đorđević, kapiten nedavno formirane ženske sekcije Divljih veprova, tima Wild Cats.

DSC_6302

Da Divlji veprovi imaju podršku I van Kragujevca, pokazali su igrači Golden Bears-a iz Bora, koji su krenuli na ovo putovanje.

– Zaista nisam očekivao ovakav nivo organizacije. Divlji veprovi su još jednom pokazali da su daleko iznad svih klubova u Srbiji i pobrinuli su se da sve bude na svom mestu na ovom putovanju. Hotel  je prelep, kao i sam grad, a što se utakmice tiče, nadam se da će Kragujevčani još jednom uzdrmati evropsku fudbalsku javnost i da će se plasirati u finaleDanijel Miljković predsednik Golden Bears-a iz Bora.

Pored podrške iz Bora, tu je podrška i iz Beograda i Sremske Mitrovice.

DSC_6331