Trening juniorske reprezentacije Srbije, koji je trebalo da se održi danas, u Beogradu, otazan je sinoć, a igrači su o tome obavešteni u poslednji čas.

Otkazivanje treninga juniorskim reprezentativcima noć pred isti je još jedan pokazatelj neorganizovanosti i nesposobnosti čelnika Srpske asocijacije američkog fudbala da vode i prate sve veći broj klubova.

Mi koji vodimo klubove znamo koliki je problem naći teren, ali nas Savez oko toga ništa ne pita i uspevamo nekako da nađemo teren za utakmice i treninge svih naših selekcija i zato ne možemo da shvatimo da Savez ne može da obezbedi jedan termin za trening juniora.

Da li sutra mi možemo da otkazujemo utakmice noć pred odigravanje, bez ikakvih posledica?

Da li neko decu iz klubova van Beogada pita da li su planirali put, da li su platili benzin, kombi, autobus, da li su otkazali izlet ili neku drugu obavezu.

Sigurno bi neko od klubova mogao da obezbedi teren za trening, ali očigledno se nastavlja stara praksa da treninzi reprezentacije moraju biti u Beogradu, pa čak i kada to nije moguće.

Znamo da u svetu američkog fudbala u Srbiji ova metoda oglašavanja nije popularna, da ne dolazi na podršku ostalih klubova kojima razvoj Saveza očigledno nije bitan kada im sve ovo ne smeta i ne dižu glas protiv nesposobnog rukovodstva Saveza, ali mi smo resili da se borimo do kraja za dobrobit sporta koji verujemo svi volimo.

Ovim putem tražimo da odgovornost preuzmu predsednik Saveza i direktor reprezentacije i podnesu ostavke na funkcije.