Igrači šampiona Srbije, Kragujevac Wild Boarsa, pored toga što su imali ubedljivo najbolju odbranu u ligi, bili su i drugi po efikasnosti, pa su se istakli u nekoliko kategorija tačdaun liste Sportklub Prve lige Srbije. Treba napomenuti i da su niški Imperatori predali meč Veprovima, pa su tako kragujevački igrači imali utakmicu manje i to protiv ekipe koja je primala i do 11 tačdaunova na meču.

Iako je odigrao samo tri utakmice, francuski reprezentativac Andreas Beca bio je najefikasniji u ligi po broju tačdaunova trčanjem – 8, a zanimljivo da je u finalu čak šest puta stigao do end zone, od čega pet trčanjem i jednom hvatanjem. Iza njega ostao je Majkl Kempbel iz pančevačkih Panthersa, sa šest utrčavanja u najbranjeniju zonu. Od igrača Veprova po broju tačdaunova trčanjem slede kvoterbekovi Džejmi Blant (3) i Aleksa Đokić (2), te trkači Mihailo Novaković, Đorđe Topalović i Mirko Slavković sa po jednim.

beca td copy

Filip Nedeljković imao je najviše hvatanja za tačdaun od svih srpskih risivera – 8, a u ukupnom plasmanu zauzeo je drugo mesto, iza neprikosnovenog Amerikanca iz redova beogradskih SBB Vukova, Tonija Vašingtona, koji je na ovaj način poentirao čak 19 puta. Sa šest uhvaćenih tačdaunova Gabrijel Čembers je bio četvrti u ukupnom plasmanu, a Stefan Đurić sa četiri najbolji među tajtendovima i ukupno deveti. Milorad Živković uhvatio je tri tačdauna, a po jedan Petar Goić i Andreas Beca.

filip nedeljkovic td-Recovered copy

Po broju bačenih pasova za tačdaun, kvoterbek Veprova Džejmi Blant bio je drugi sa 22, iza nedostižnog Džona Uribea iz Vukova (43). Jednom je hvatača sa end zonom povezao i mladi vođa napada, Aleksa Đokić.

dzejmi blant td copy

Čembers je do samog kraja vratio dva kik-ofa, kao i Goran Zec iz Dukesa i Toni Vašington iz Vukova, jednom je to učinio Beca, dok je kornerbek Ivan Radojičić poentirao posle intersepcije.

gabrijel cembers tacdaun copy

Blant je po ukupnom broju tačdaunova (25) bio drugi iza Uribea (46), a osmoplasirani je Beca (10). Od igrača Veprova slede Čembers i Nedeljković na deobi 11. pozicije (8), zatim Đurić (4), Živković, Đokić (po 3)…

td lista 2016