Juniorska ekipa “Divljih veprova” poražena je “za zelenim stolom” od Jagodina “Black Hornetsa” 35:0, jer gosti nisu pristali da sačekaju da domaći tim obeleži teren, već su zahtevali da se utakmica odigra u za to predviđenom terminu.

Taj domaći teren za kragujevački tim ove nedelje nalazio se u Brzanu, jer za “Vepriće” ponovo nije bilo mesta na “Čika Dači”, pa su, zahvaljujući predusretljivosti Opštine Batočina i meštana Brzana odlučili da Jagodince ugoste u tom selu. I, verovatno bi se sve odigralo kao i pre dve sezone kada su seniori “Veprova” takođe bili domaćinu u Brzanu, da je gostujuća ekipa imala malo više strpljenja.

Utakmica je trebalo da počne u 13 sati, ali pošto Kragujevčani nisu mogli da obeleže teren dan ranije, taj posao započet je tek po dolasku ekipe na teren. Jagodinci su u 13.45 odlučili da ne igraju, već da zatraže da se meč registruje službenim rezultatom 0:35, iako je obeležavanje tada bilo pri kraju. Tome treba dodati i činjenicu da je prethodne sezone kada su se dva tima sastala u Jagodini početak utakmice takođe kasnio, ali gosti tada nisu pravili problem oko toga.

Zbog čega Jagodinici nisu imali strpljenja da sačekaju još desetak minuta i mladićima obe ekipe pruže priliku da se na terenu bore za bodove ostaje nejesano, pogotovo ako se ima u vidu da su klubovi, do sada, bili u prijateljskim odnosima.  Tim pre što je, nakon svega, odigran takozvani skrimidž, koji su dečaci iz Kragujevca lako rešili u svoju korist 30:0.

Ovako, ostaje gorak ukus iako su oba tima obezbedila prolaz u polufinale Junoirske lige Srbije, Jagodinci će na krilima ovakve pobede biti domaćini Indiansima iz Inđije, dok “Veprovi” gostuju “Vukovima”u Beogradu.