U derbiju drugog dela sezone CEFL lige, kragujevački PBB Wild Boarsi ugostiće „večitog rivala“, beogradske SBB Vukove.

Beograđani su upisali sve četiri pobede u ovogodišnjoj regionalnoj ligi i tako obezbedili mesto u finalu, dok su Veprovi poraženi samo na Adi – 41:14. Kragujevčani nemaju preveliki imperativ pobede u ovom meču, jer će o mestu u finalu odlučivati u direktnom duelu poslednjeg kola sa Silverhawksima u Ljubljani, ali daleko od toga da neće pokušati da se revanširaju ljutom rivalu za ubedljiv poraz.

Kao i u svaku drugu utakmicu, ulazimo sa željom da pobedimo. Dosta toga se promenilo od našeg prethodnog susreta, a najveća razlika je što sada u Santinu Simoneu imamo kvoterbeka koji može sve, i da trči i da baci pas. On se sjajno uklopio u ekipu i popunio upražnjeno mesto – rekao je Loni Hrsi, trener Divljih veprova.

Ipak, neće biti nimalo lako kragujevačkom timu, jer će sigurno igrati bez dvojice povređenih reprezentativnih ofanzivnih linijaša, Đorđa Timotijevića i Miloša Rakonjca, a neizvestan je i nastup startnog centra Milana Strahinjića, dok će meč po prvi put u karijeri, zbog povrede propustiti legendarni trkač Aleksandar Ristić Alf.

Očekujem jaku i napornu utakmincu, kako za nas tako i za njih. Naš napad bi trebalo da nametne svoj ritam, osvaja jarde, poene i ostane fokusiran do kraja utakmice. Odbrana će imati primarni cilj da zaustavi najveću pretnju, Lensa Krizina, i da ostavi Vukove na malom broju poena. Budući da je ovo utakmica kao i sve ostale, pobediće onaj tim koji bude više želeo – smatra Milorad Novaković reprezentativni DL iz redova Veprova.

Večiti rivali sange će po 17. put odmeriti u nedelju, od 16 sati, na glavnom terenu stadiona „Čika Dača“, a ulaz je besplatan. Dan ranije, u Ljbuljani se sastaju Silverhawksi i Budapest Wolvesi.

Foto: Jean-François Nicollet