Juniorske lige Srbije, koja od osnivanja nosi naziv „Trofej Veljka Makojevića“, startovala je minulog vikenda utakmicama prvog kola, u kojem su Divlji veprovi bili slobodni. Svoj prvi susret ove sezone, prošlogodišnji vicešampioni igraju u subotu, na stadionu FK Sušica, protiv Royal Crowns-a iz Kraljeva.

Jedan od trenera Veprova, Aleksandar Ristić Alf smatra da se na pripremama dobro radilo i da ekipa spremna ulazi u nove okršaje.

Zadovljan sam kako smo sproveli ovaj prvi deo priprema, do početka školske godine, bio je dobar odziv igrača i svi su bili za rade. Ovaj drugi deo, kada se krenulo u školu, je jer bio malo teži, jer smo samo vikendom mogli da skupimo ceo tim. Međutim to je problem sa kojim se susreću i svi ostali timovi. Ipak, možda nas to više pogađa od ostalih, jer ove godine imamo samo šest igrača koji su izlazna generacija, a okosnicu tima čine mlađi, neiskusniji igrači – kaže Ristić.

I ove godine prioritet juniorskog tima će biti „pravljenje“ igrača za seniorsku ekipu.
Naši planovi za ovu godinu osataju isi kao i uvek. Da što više mladih igrača naučimo osnovama ove igre i da ih što bolje pripremimo za seniorski tim. Što se same lige tiče, biće to liga sasvim solidnog kvaliteta, gde bi glavnu ulogu trebalo da odigraju momci koji su nastupali za reprezentaciju u Austriji i Francuskoj.

Posle poraza u prvom kolu od čačanskih Anđeoskih ratnika – 67:14, ulogu favorita pred ovaj meč svi daju Veprovima.
Kraljevo je uvek opasna ekipa, startovali su nešto lošije, ali imaju dobre trenere i iz godine u godinu sve bolje rade, tako da nam neće biti lako kao što se očekuje. Veliki broj njihovijh igrača nastupao je za seniorski tim, koji je napravio sjajne rezultate u nedavno završenoj sezoni, što je još jedan razlog za oprez – završio je popularni Alf.

Sa druge strane, i Krune ulogu favorita prepuštaju Veprovima, ali se ipak potajno nadaju pobedi.
Protivnik nije nimalo lak i bićemo oslabljeni neigranjem nekoliko iskusnih igrača, ali očekujem i verujem da će ostatak ekipe dati svoj maksimum i ako bude tako očekujem veliku borbu, a možda se možemo nadati i pobedi – rekao je mladi defanzivni linijaš Kruna Savo Dragojlović.

Utakmica između Veprova i Kruna igra se u subotu, 24. septembra, na stadionu FK Sušica, sa početkom u 14 časova, a ulaz je besplatan.