Finalni turnir Fleg lige Srbije za dečake uzrasta do 16 godina održan je u subotu u Kragujevcu, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“, gde su domaći Mozzart Wild Boars-i osvojili treće mesto. Šampionski pehar pripao je Legionarima iz Sremske Mitrovice, koji su u finalu bili bolji od beogradskih SBB Vukova – 40:34 i posle četiri pobede zasluženo se popeli na pobedničko postolje.

Na turniru je učestvovalo šest timova, raspoređenih u dve grupe, u kojima su sve ekipe odigrale po jedan međusobni duel, a dve prvoplasirane prošle u polufinale.

Grupa A: SBB Vukovi – Kraljevo Royal Crowns 35:34, Kraljevo Royal Crowns – Jagodina Strawberry Celts 16:34, Jagodina Strawberry Celts – SBB Vukovi 12:34.

Tabela: 1. SBB Vukovi 2/0, 2. Jagodina Strawberry Celts 1/1, 3. Kraljevo Royal Crowns 0/2
Grupa B: Mozzart Wild Boars – Sirmium Legionaries 21:35, Sirmium Legionaries – Bor Golden Bears 47:26, Bor Golden Bears – Mozzart Wild Boars 12:48.

U prvom polufinalnom susretu Veprovi su posle velike borbe poraženi od Vukova, rezultatom 27:19, dok je drugi meč, između Legionara i Strawberry Celts-a prekinut 15 sekundi pre kraja, pri rezultatu 40:34, zbog nesportskog ponašanja čelnika jagodinskog kluba, pa su Celtsi izbačeni sa turnira, a Veprovi su automatski osovjili treće mesto.

Ipak, Kragujevčani i Jagodinci odlučili su da odigraju prijateljski susret u kojem je rezultat bio u drugom planu, a Veprovi su iskoristili priliku da šansu pruže i devojkama, pa su četiri igračice ženskog Wild Cats tima zaigrale u ovom meču.

U finalnom susretu Legionari su već na poluvremenu stigli do velike prednosti protiv Vukova – 27:6, a u drugom poluvremenu su sigurno priveli meč kraju i stigli do pobede – 40:34.

Fotografije sa ovog turnira možete pogledati na fan stranici Divljih veprova.