Posle raskida saradnje sa kvoterbekom Stenom Bedvelom, kragujevački PBB Divlji veprovi angažovali su novog vođu napada, Amerikanca Santina Simonea.

Ovaj dvadesetdvogodišnji kvoterbek igrao je za Cats-e sa Anna Maria koledža, u trećoj diviziji i vlasnik je nekoliko školskih rekorda. Prošle godine, od priznanja dobio je „All-American“, „ECAC Player of the week“, „All-Conference“, „WAFA All-Star“ i „WAFA Offensive Player“, a pretprošle „All-Conference Team“, „WAFA All-Star team“ i „WAFA Co-offensive player of the year“.

Upravo sam završio seniorsku sezonu na koledžu i želja mi je bila da nastavim da igram američki fudbal. Kada mi je agent rekao da je Veprovima potreban kvoterbek, znao sam da je to prava šansa za mene – rekao je Simone.

Santino je u Kragujevac stigao u četvrtak, pa je već imao prilike da odgleda nedeljni meč Veprova sa Sirmium Legionarima, ali i da odradi nekoliko treninga sa novim timom za koji će debitovati 4. maja, na „Čika Dači“, protiv Vukova iz Budimpešte.

Očekujem da pobeđujemo utakmicu po utakmicu i jedva čekam da počnem da igram. Nisam znao mnogo o Srbiji pre ovoga, ali su mi igrači koji nastupaju ovde ispričali sjajne stvari o zemlji, o čemu sam se i sam uverio kada sam došao. Već sada je vidljivo da su Wild Boars-i jedna prava velika porodica i divno je biti deo cele ove priče – smatra Simone.