U utakmici poslednjeg kola Superlige Srbije, koja je pre početka slovila za derbi, kragujevački Divlji veprovi deklasirali su novosadske Djukse, jedini tim sa kojim imaju negativan skor, rezultatom 65:7. Kragujevčani su tako sa kamatom naplatili dugove Vojvodama, koje su im često jedine bacale mrlju na šampionske titule i izbacili ih iz plej-ofa.

Dukes-i su pomalo srećno stigli u vođstvo, vraćanjem kikofa Marka Đanića, ali je to bilo sve što su uspeli da urade, jer su motivisani Veprovi već u prvom posedu poentirali hvatanjem mladog Nikole Simovića.

Na visini zadatka je bila i granitna odbrana Wild Boars-a, koja je broj osvojenih jardi protivnika svela na minimum, pa se uglavnom igralo na polovini Novosađana. Do kraja prvog poluvremena tri tačdauna postigao je Džeremi Pejton, a put do end zone pronašli su i kapiteni na ovom susretu, Aleksandar Ristić i Nikola Tomić, za nedostižnih 42:7.

U istom stilu nastavili su gosti i u drugom delu meča. Nezaustavljivi Pejton je još jednom poentirao, a potom je defanzivni bek Ivan Radojičić po treći put presekao pas protivničkog kvoterbeka i ovoga puta istrčao do end zone.

Veprovi su pucali iz svih oružja pa se u strelce do poslednjeg sudijskog zvižduka upisao i trkač Mihailo Novaković, koji je u sve boljoj formi.

Veprovi su tako sa šest pobeda i jednim porazom završili ligaški deo, a protivnika u polufinalu dobiće posle susreta Kraljevskih kruna i beogradskih SBB Vukova, koji se igra danas od 16 časova u Kraljevu.

Novi Sad Dukes – Mozzart Wild Boars 7:65 (7:28, 0:14, 0:13, 0:10)
NOVI SAD – Stadion: FK Kabel. Gledalaca: oko 400. Kretanje rezultata: 7:0 Marko Đanić vraćanje kikofa 85 jardi, Srđan Stojanov PAT, 7:7 Met Džekson pas za Nikolu Simovića 20 jardi, Ružić PAT. 7:14 Džeremi Pejton trčanje 5 jardi, Ružić PAT. 7:21 Aleksandar Ristić trčanje 10 jardi, Ružić PAT. 7:28 Pejton trčanje 15 jardi, Ružić PAT. 7:35 Džekson pas 20 jardi ka Pejtonu, Ružić PAT. 7:42 Džekson pas 8 jardi ka Nikoli Tomiću, Ružić PAT. 7:48 Džekson pas 20 jardi ka Pejtonu. 7:55 Ivan Radojičić vraćanje intersepcije, Ružić PAT. 7:62 Mihailo Novaković trčanje 2 jarda, Ružić PAT. 7:65 Srđan Ružić fild gol.