U jednom od najzanimljivijih susreta četvrtog kola Prve lige Srbije, Divlji veprovi dočekuju beogradske Plave zmajeve, u subotu od 16 časova, na terenu sa veštačkom travom Stadiona „Čika Dača“.

Ovi rivali nekada su vodili čak i finalne bitke za šampionsku titulu, a Wild Boarsi nikada do sada nisu izgubili od Blue Dragonsa.

Kragujevčani su u dosadašnjem toku sezone savladali dva najveća konkurenta u borbi za pehar, beogradske Vukove i Inđija Indianse, a CEFL rane iz tesnog poraza u Istanbulu zalečili su prošlonedeljnim trijumfom nad Patriotama iz Moskve (34:20).

Posle napornog meseca aprila i četiri fizikalne utakmice, mislim da polako pronalazimo svoju dinamiku. CEFL gostovanja i utakmice svakog vikenda zahtevaju ogromnu odgovornost od igrača, kako prema svom telu tako i prema timu i obavezama koje takav izbor zahteva. Zbog svega toga sam ponosan na svakog od svojih saigrača – rekao je Đorđe Timotijević, kapiten napada i trener ofanzivne linije Veprova.

On je dodao da njegov tim iz utakmice u utakmicu deluje sve bolje na terenu.

– Odbrana nakon teškog starta pokazuje svoje pravo lice, što se moglo videti po broju igrača oko lopte u utakmici sa Moskvom. To je timska odbrana koja nas je krasila i koja je držala ofanzivne koordinatore budnima pred okršaje sa Veprovima. Specijalni timovi takođe ulaze u ritam, što je bilo kritično u duelu sa Remsima. U napadu trio Oliver/Kezada/Stepović, uz podršku ofanzivne linije, postavlja tempo u svakoj utakmici i kako vreme bude odmicalo očekujem da će to biti udarna igla našeg tima – smatra Timotijević.

Sa druge strane, Plavi zmajevi su do sada upisali poraz i pobedu, ali se polako uzdižu i vraćaju u borbu za plej-of. Kako sezona odmiče, igrački su sve jači, a pred ovu utakmicu dobili su nekoliko domaćih pojačanja, ali i možda najveće ovosezonsko, u vidu Alena Remzija, američkog sejftija koji je prošle sezone podigao trofej sa Veprovima.

– U utakmici sa Zmajevima očekujem nastavak trenda koji smo pokazali u prethodnom mesecu i zbog toga rado preuzimamo ulogu favorita. Verujem u tim oko sebe i očekujem fer i mušku igru u subotu, kao i pregršt atraktivnih poteza za navijače – zaključio je Timotijević.

Ulaz je besplatan.