Vikend koji nas očekuje je vikend koji će obeležiti američki fudbal. U nedelju, 16. maja 2010. godine, aktuelni šampioni Srbije u američkom fudbalu, Divlji Veprovi, dočekaće ekipu Lazio Marines iz Rima u okviru EFAF kupa. Zanimljivo je to da je ova utakmica u programu manifestacija vezanih za proslavu Dana grada Kragujevca. Veprovi će snage odmeriti sa vicešampionima Italije na stadionu FK Sušica sa početkom u 11h. Za sve posetioce Divlji Veprovi su obezbedili besplatan ulaz.

Nakon poraza od sjajnih Bronkosa iz Švajcarske, Veprovi će imati šansu da pobedom završe takmičenje u EFAF kupu i to pred domaćom publikom. Nakon pobede u prošlom kolu protiv Pantera iz Pančeva, ekipa je više nego motivisana i vredno trenira za ovu utakmicu.

Jako interesantna utakmica! Sa takmičarske tačke gledišta, naš pohod na polufinale EFAF kupa je završen ali sa druge strane važnost ove utakmice je i dalje nemerljiva. Pobeda pred domaćom publikom protiv ekipe koja je vicešampion Italije, zemlje koja igra američi fudbal daleko duže od nas, je imperativ, moranje, potreba! Potrebano je da mi, igrači, pokažemo domaćoj publici šta nas je to do sada naučio glavni trener Aleksandar Ristić i lepršava nadasve čvrsta igra neće izostati. Kada je napad tečan a odbrana stamena, veprovi slave to veče pobedu. Očekuje nas veliko slavlje u nedelju 16 maja – rekao je Darko Cvetković, istaknuti defanzivni bek i reprezentativac Srbije.

Lazio je u prvom kolu EFAF kupa doživeo poraz od Kalanda Bronkosa, a rezultat je bio 62:41. U domaćem prvenstvu, Lazio ima skor 3:3, a skoro su snage odmerili i sa ekipom Reggio Emilia, sa kojom su se Veprovi susreli prošle godine. Lazio je trijumfovao rezultatom 38:37 što nam govori da ćemo imati ozbiljnog protivnika.

Uz prednost domaćeg terena i sjajne publike, nadamo se da će Veprovi pobediti i da će pobedom završiti ovogodišnji nastup na evropskoj sceni američkog fudbala.

Po prvi put ove sezone, domaćoj publici će se predstaviti i naše čirlidersice.