Posle poraza u „večitom derbiju“ kragujevački Mozzart Wild Boars-i dočekuju Vitezove iz Kleka, u meču 3. kola Sportklub Superlige Srbije.

U svaki meč Kragujevčani ulaze sa imperativom pobede, a kada se u obzir uzme način na koji su se Vitezovi prošle godine prošetali kroz severnu diviziju i izborili povratak u elitu, sigurno je da će i oni imati šta da pokažu.

Vajdrisiver kragujevačkog tima, Filip Nedeljković, očekuje da će ljubitelji američkog fudbala na delu konačno videti one prave Veprove.

– Pre svega očekujem da će publika uživati u fer i korektnoj utakmici. Vitezovi su poraženi u prva dva kola, ali su imali težak raspored i njihov trenutni plasman ne oslikava pravu snagu tima. Posle očekivanog poraza od Vukova, namučili su Plave zmajeve, imali čak šansu i za pobedu pri rezultatu 26:27, ali nisu iskoristili pretvaranje za dva poena. Imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca, a najveća opasnost preti od Igora Vukoja, koji je motor ekipe i ne smemo da mu dozvolimo da dominira u specijalnom timu. Ipak, siguran sam da naša pobeda neće biti dovedena u pitanje. Nadam se da će naš napad konačno proraditi kako treba i očekujem da će zablistati Nikola Tomić i dokazati svima da je i dalje jedan od najboljih risivera u zemlji. Što se naše odbrane tiče, očekujem da će broj primljenih poena svesti na minimum – rekao je Nedeljković.

Gostujuću ekipu predvodiće Igor Vukoje, jedan od najboljih hvatača u Srbiji, koji često ume da zaigra i na poziciji kvoterbeka. On je svestan mogućnosti svog tima, ali daleko od toga da u Kragujevac dolazi sa belom zastavom, jer Vitezovi iz kola u kolo igraju sve bolje.

– Ovakve utakmice protiv favorizovanih ekipa su za nas, pre svega, bitne zbog sticanja neophodnog iskustva i kaljenja mlađih igrača. Očekujem maksimalno zalaganje svih igrača, a posebno podmlatka, koji ove godine čini većinu naše ekipe. Ako se igrači budu trudili kao u prošlom kolu protiv beogradskih Plavih zmajeva, ni rezultat neće izostati. Veoma značajnu ulogu u predstojećoj utakmici će igrati dužina klupe i fizička pripremljenost, koja je nesumnjivo na strani domaćina, međutim, mi iz svakog kola izvlačimo pouku, igramo sve bolje i dižemo formu. Nadam se fer i korektnoj utakmici na kojoj će publika uživati, koji god rezultat da bude na kraju.

Utakmica se igra u nedelju od 16 časova, na pomoćnom terenu stadiona “Čika Dača”, a ulaz je besplatan.