Treće kolo Sportklub Prve lige Srbije otvoriće duel dva drevna srpska tima, Kragujevac Wild Boarsa i Sirmium Legionariesa, u nedelju, od 15 sati, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“.

Ovi rivali prvi put su se sastali pre skoro 12 godina, bez opreme, a svih sedam puta Šumadinci su izlazili kao pobednici. Sremci su na startu sezone zabeležili dva poraza, pa im je ovo možda i poslednja šansa da uhvate priključak za plej-of.

– Iako imaju dva poraza i dolaze na naš teren, Legionari su uvek nezgodan rival za Divlje veprove. Dobro su pojačani korpusom mladih igrača iz svog juniorskog pogona, a imaju i dva dobra Amerikanca, što ih čini jako ozbiljnim protivnicima. Borbenost je njihov najveći kvalitet, znamo odakle preti najveća opasnost, ali i gde su njihove slabe tačke – rekao je Aleksandar Ristić Alf, glavni trener Wild Boarsa.

Sa druge strane, Kragujevčani su posle startnog trijumfa nad čačanskim Ratnicima poklekli u duelu sa beogradskim Vukovima, a po mišljenju svog glavnog stratega, tronedeljnu pauzu nisu dobro iskoristili za otklanjanje grešaka.

– Ne krijem svoje nezadovoljstvo što, zbog raznih okolnosti, ne dočekujemo ovu utakmicu na način na koji sam ja to želeo. Mislim da smo morali još bolje da se pripremimo za Legionare. Ne ulazimo u ovaj meč potpuno spremini i samim tim očekujem jak i neizvestan duel do samog kraja – zaključio je Ristić.