U veoma neizvesnoj polufinalnoj utakmici Nacionalne lige Srbije, Divlji Veprovi su trijumfovali protiv Pantera iz Pančeva rezultatom 40-27. Ovom pobedom, Kragujevčani su se plasirali u finale NLS 2009. koje će se odigrati 5. jula u Kragujevcu na stadionu FK Sušica.

 

Panteri su poveli rezultatom 7-0 nakon presečene lopte i vraćanja za TD.  Panteri su se trudili da zaustave igru pasom ali to je Veprovima omogućilo otvaranje mogućnosti trčanja. Do kraja poluvremena, igrači i jednog i drugog tima su postizali poene u svakom napadu tako da se poluvreme završilo rezultatom 20-19 za Veprove. 

Na početku drugog poluvremena, nakon veoma nezgodnog ispucavanja Veprova, igrači gostujuće ekipe su napravili grešku i jedan od igrača je ispustio loptu nakon udarca. Fumble je pokupio Darko Cvetković na 3yd od end-zone i postigao TD. Rezultat je bio 27-19. Drugo poluvreme je takođe bilo veoma uzbudljivo, a na 5 minuta do kraja meča, rezultat je bio 33-27 za domaće. Panteri su imali posed lopte i napad koji je mogao da im donese pobedu i plasman u finale ali kvoterbek Pantera je ispustio loptu koju je pokupila odbrana Veprova. Veprovi su nakon toga još jednom poentirali i time potvrdili svoje učešće u finalu. 

Finale će se odigrati 5. jula 2009. godine u Kragujevcu na stadionu FK Sušica sa početkom u 15h. Cena karte je 100 din., a posetioce će na poluvremenu zabavljati Boneyard i Tribal.