aleksandar_prijovicU subotu, 30. aprila 2011. godine, aktuelni šampioni Srbije, kragujevački Divlji veprovi ugostiće u reprizi prošlogodišnjeg finala čačanske Anđeoske ratnike. I pored toga što je ovo postao „šumadijski derbi“ rezultat će biti u drugom planu, jer je uprava Veprova odlučila da sav prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe, za pomoć Kragujevčaninu Aleksandru Prijoviću. Utakmica će se odigrati na stadionu FK Sušica u Kragujevcu sa početkom u 16h.

Četrnaestogodišnji Aleksandar boluje od spine bifide, urođenog deformiteta kičmenog stuba i kičmene moždine i delimično je paralizovan, a jedina nada za njegovo izlečenje je lečenje najnovijom metodom transplantacije matičnih ćelija. Takvu intervenciju nije moguće izvesti u Srbiji, a za operaciju u nemačkoj klinici potrebno je 60.000 evra.

– U skladu sa našim mogućnostima, uvek smo pomagali, a i ubuduće ćemo, one kojima je pomoć potrebna. Iskreno se nadam da će tribine biti ispunjene, jer je svaki dinar važan malom Aleksandru. Ovim putem pozivam i ostale sportske kolektive u gradu da nam se pridruže i pomognu našem sugrađaninu – rekao je Nemanja Čalija, predsednik Divljih veprova.

wb_aw_2010_1

Utakmica između Veprova i Ratnika igra se u subotu, 30. aprila, sa početkom u 16 časova, na stadionu FK Sušica, a cena ulaznice je 100 dinara.

Broj žiro-računa za dinarske uplate je 908-16001-87, poziv na broj: 53-102-0004807/2
Svrha uplate – Za lečenje Aleksandra Prijovića.