Wild Boarsi su propustili šansu da osiguraju finale regionalne CEFL lige, pošto su na svom terenu poraženi od Ljubljana Silverhawksa, rezultatom 30:9. Kragujevčanima je za ulazak u završnu borbu za trofej bio dovoljan čak i poraz sa manje od 19 razlike, ali su ostali „kratki“ za dva poena, pa ih sada samo čudo, odnosno poraz Slovenaca u Budimpešti narednog vikenda, može vratiti u igru. Ukoliko slovenački tim izbori trijumf u Mađarskoj, imaće skor 4-2, baš kao i Veprovi i Vukovi, a u finalu će igrati sa Beograđanima, jer Kragujevčani u tom trouglu imaju najslabiji poen količnik.

Ljubljančani su bili silno motivisani od samog starta i čini se da su više želeli pobedu. Do ranog vođstva doveo ih je sjajni trkač Gregor Črepinšek, a Veprovi su uspeli samo da smanje fild golom Ivana Živanovića, posle prve od dve presečene lopte kornerbeka Ivana Radojičića (7:3).

U drugoj četvrtini u potpunosti se razigrao odlični kvoterbek gostiju, Kenrik Meknil, i sa tri tačdauna (dva pasovima ka Justinu i Tomšeu i jedan trčanjem), doneo svom timu željenu prednost 27:3.

Za razliku od slovenačkog kvoterbeka, Ajku Vitakeru na drugoj strani ništa nije polazilo za rukom. Veprovi su prvi daun osvojili prvi put tek u poslednjem drajvu prvog poluvremena, koji je završen na par jardi od end zone usled nedostatka vremena.

U nastavku susreta odbrana domaćih se u potpunosti konsolidovala, a nešto bolje zaigrao je i napad. Posle treće četvrtine u kojoj poena nije bilo, Veprovi su postigli jedini tačdaun na utakmici, pasom Vitakera ka Kenu Hejlu, za željenih „minus 18“ – 27:9.

Cela sezona stala je u poslednji posed Slovenaca koji su najviše zahvaljujući Meknilu i Črepinšeku uspeli da dođu na pristojnu razdaljinu od end zone, a onda i da fild golom Aleša Zakšeka odu kući pevajući.

Imali su Veprovi minut da stvari vrate na svoju vodenicu, ali je Vitaker famblirao na sredini terena i sve je bilo gotovo.

Kragujevac Wild Boars – Ljubljana Silverhawks 9:30 (3:7, 0:20, 0:0, 6:3)

Pomoćni teren stadiona „Čika Dača“. Gledalaca: 250.

Kretanje rezultata:
0:7 Gregor Črepinšek trčanje 8 jardi, Aleš Zakšek uspešan PAT
3:7 Ivan Živanović fild gol 28 jardi
3:13 Kenrik Meknil pas 18 jardi ka Bojanu Justinu, Zakšek neuspešan PAT
3:20 Meknil pas 32 jarda ka Maticu Tomšeu, Zakšek uspešan PAT
3:27 Meknil trčanje 12 jardi, Zakšek uspešan PAT
9:27 Ajk Vitaker pas 40 jardi ka Kenu Hejlu, Živanović neuspešan PAT
9:30 Zakšek fild gol 37 jardi