U drugom kolu Prve lige Srbije, Kragujevac Wild Boarsi gostuju Belgrade Blue Dragonsima, u nedelju od 15 časova, na stadionu FK „Heroj“, u beogradskom naselju Jajinci.

Kragujevčani su sjajno otvorili sezonu, ubedljivom pobedom nad Jagodina Black Hornetsima, rezultatom 49:22, u kojoj su posao rešili već u prvom poluvremenu, pa su u stručnom štabu zadovoljni startom.

– Prokletstvo trenerskog poziva je što nikada niste zadovoljni kako sve to izgleda, jer uvek očekujete najbolje, kako od pojedinaca tako i od grupe, i stremite perfekciji. Sa tog stanovištva ne mogu da kažem da sam zadovoljan, ali sam svestan da je sam početak sezone i da ćemo se sve više uigravati kako vreme bude odmicalo. Jagodina je izašla na teren sa podmlađenom ekipom i uprkos tome su pružali odličan otpor, mada se od prvog dodira sa loptom videlo da je Nik Lasejn jedan od najboljih importa koji su ikad zaigrali na našim terenima. Što se igre ofanzivne linije tiče, i pored odlične statistike i nedopuštenog seka i bez puno pritisaka na kvoterbeka, mislim da moramo da podignemo nivo fizikalnosti i da će to sve doći na svoje mesto. Uz Nika na ostalim skil pozicijama stvarno imamo elitne igrače i zaista treba očekivati paradu ofanzivnog fudbala u nastavku sezone – smatra Đorđe Timotijević, trener ofanzivne linije Veprova.

Sa druge strane, Beograđani su na premijeri poraženi od novosadskih Wild Dogsa na svom terenu (29:15) i nema sumnje da će pokušati da učine sve da poprave loš utisak.

– Što se tice Zmajeva, nisam iznenađen toliko porazom, jer su Wild Dogsi gotovo ista ekipa koja je igrala finale za Djukse 2017. godine, izuzev importa. To je tvrda ekipa ispunjena reprezentativcima, tako da sam očekivao izjednačenu borbu i utakmicu koja je mogla da ode u oba smera. U meču sa Zmajevima očekujem da unapredimo svoju igru, stavimo dobre stvari na film i visok nivo fizikalnosti na obe strane. Očekujem borbu sa obe strane lopte. Kao i uvek, Zmajevi su ulagali u obe linije i imaju čvrste momke u rovovima – ističe Timotijević.

Uporedo sa srpskim šampionatom, Kragujevčani će igrati i evropski CEFL, u kom ih start očekuje već 13. aprila, na domaćem terenu, protiv turskih Koč Remsa.

– Očekivanja od domaće sezone su svakako najviša, kao i uvek kada Veprovi nastupaju, a za mene lično su da svako ponaosob napreduje kao igrač i iz svake utakmice izađe bolji. U tome će nam svakako doprineti i borba u CEFL-u koji je nikad konkurentniji. Sve tri utakmice u grupi će biti izuzetno važne i teške, sva tri protivnika su u top 20 u Evropi, i igraju fudbal na visokom nivou. To će biti odličan test za tim kao i prilika da mlađi igrači stasaju i preuzmu barjak od starijih – zaključio je Timotijević.