U derbiju četvrtog kola Sportklub Prve lige Srbije, lideri na tabeli, Kragujevac Wild Boarsi, gostuju aktuelnim šampionima, Novi Sad GAT Dukesima, u nedelju, od 15 časova, na stadionu „Kabel“.

Ovi timovi vodili su izuzetno uzbudljive duele u prošlosti, a u proteklih par sezona svi njihovi mečevi odlučivani su tačdaunom razlike. Posle dve uzastopne pobede Kragujevčana u polufinalu plej-ofa, Novosađani su prošle godine uspeli da premoste tu najveću prepreku i potom osvoje prvu titulu. Na taj način izbacili su Veprove iz finalne borbe za trofej, prvi put posle osam godina.

– Mislim da smo početnim partijama pokazali da i dalje imamo dobar tim i da će se i ove sezone u Kragujevcu igrati dobar fudbal. Zbog neigranja u finalu prošlogodišnjeg prvenstva, smatram da su nas neki prerano otpisali iz kruga konkurenata za najviši plasman. Mi smo, ipak, bili svesni koliko vredimo i radili smo jako u predsezoni verujući da možemo da iznenadimo favorizovane timove kao što su prvaci iz Novog Sada i beogradski Vukovi. Sada je pravo vreme da pokažemo da li smo sposobni za to – smatra Predrag Šćekić, defanzivni koordinator Veprova i reprezentativni lajnbeker.

U dosadašnjem toku takmičenja Vajld borsi su bili neprikosnoveni (3-0), dok su Vojvode uz dve pobede upisale i poraz od SBB Vukova.

– Uloga favorita je na šampionima, ali pokušaćemo da ih iznenadimo na njihovom terenu. I ovoga puta očekujem tvrd i neizvestan meč. Dukesi su malo promenili kurs. Umesto američkog trenera, rešili su da se oslone na domaće koji su već dugo sa timom. Umesto kombinacije importa kvoterbek-hvatač, odlučili su se za kvoterbeka i trkača. Smatram da im napad nije efektan kao prošle godine. Trudićemo se da ih spustimo na manji broj poena nego što su nam postizali prošle godine. Što se tiče njihove odbrane, koja je pojačana reprezentativcima Srbije, Mihaljevićem i Zecom, te pojačanjem iz Danske, čini mi se da igraju na visokom nivou. To je skup iskusnih igrača koji dugo igraju zajedno i znaju za šta su sposobni. Defanzivna linija je pokretačka snaga njihove odbrane i u njima je ključ dobre igre. Ako njih zaustavimo, napadu će biti olakšan posao – zaključio je Šćekić.

dukes wild boars (2) copy

Odbrana Veprova je dopustila protivnicima najmanje poena, dok je sa druge strane napad treći po efikasnosti, tik iza Vojvoda.

– Iako ćemo se suočiti sa napadom koji je na drugom mestu po postignutim poenima, mislim da će naša odbrana odigrati kako smo od nje i navikli, i protivnika svesti na mali broj poena. S druge strane, napad je uspeo da poentira u skoro svakom drajvu i ulio dodatno samopuzdanje pred meč sa aktuelnim prvacima. Naša ofanzivna linija iz svakog meča izlazi sve bolje uigrana i mislim da će u narednom meču upravo ona imati najteži zadatak, s obzirom da Vojvode imaju jedan od najboljih defanzivnih frontova – rekao je Stefan Đurić, pouzdani tajtend Veprova i povremeni reprezentativac.

Popularni Ćure se nada još jednoj lepoj fudbalskoj predstavi.

– Prethodne godine smo odigrali vrlo uzbudljive mečeve, ali nažalost oba puta izgubili u neizvesnim završnicama. Ulogu favorita prepuštam Vojvodama, ali očekujem neizvestan meč, u kojem ćemo pokazati da smo, iako se to na početku sezone nije očekivalo, tim sa šampionskim ambicijama – kazao je Đurić.