Pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za sport, Nikola Urošević, organizovao je danas, u svečanom salonu zgrade Gradske uprave, prijem za šampione Srbije, Divlje veprove, koju su u nedelju došli do šeste titule, ubedljivim trijumfom na gostovanju najvećem rivalu, beogradskim Vukovima (53:29).

Međutim, prijem nije protekao u slavljeničkoj atmosferi, kao što je to običaj, već su Veprovi iskoristili retku priliku kada su im vrata otvorena da kažu koji ih problemi muče.

Ovo je ogroman uspeh, pre svega zbog konkurencije timova iz Beograda i Novog Sada, koji imaju šest-sedam puta veći budžet od nas i to računajući obećana sredstva, a ne ona koja smo zaista dobili. Ponosan sam na ove momke, ali i na sebe i sve članove Upravnog odbora, jer smo uspeli da postanemo prvaci, uz sve finansijske poteškoće i probleme oko terena za igranje i uslova za trening – istakao je Nemanja Čalija, predsednik Divljih veprova.

aleksandar ristic nemanja calija nikola urosevic predrag scekic copy

Iako su u aktuelnoj sezoni imali samo pet utakmica kao domaćini, Wild Boarsi su bili primorani da ih odigraju na čak tri različita terena, od kojih nijedan ne ispunjava ni sve prvoligaške uslove, a kamoli zahteve TV prenosa, pa su ljubitelji sporta iz cele Srbije ostali uskraćeni za derbije sa Vukovima i Vojvodama.

Jednu utakmicu smo odigrali čak u selu Brzan. Protivnici iz Beograda nas ismejavaju zbog terena na kojima igramo, dok oni nastupaju na stadionima sa veštačkom travom, poput onih u Americi. To samo naš uspeh čini još većim i nadam se da će Grad konačno stati uz nas. Uz ove momke i neka pojačanja imamo velike šanse da napadnemo Evropu i da postanemo prvaci Starog kontinenta u ovom sve popularnijem sportu – kaže Čalija.

Legenda američkog fudbala i jedan od osnivača Veprova, Aleksandar Ristić Alf, koji trenutno obavlja uloge glavnog trenera i trkača, izrazio je nadu da će Grad konačno stati iza „jednog od najzdravijih kolektiva u regionu“.

– Zahvalio bih se još jednom svim igračima jer su verovali u nas trenere koji smo vodili tim ove godine u izuzetno napornoj sezoni. Lepo je kada se slavi, ali mi nismo došli ovde da se slikamo. Očekujemo da konačno neko stane iza nas i da nas podrži, da ne igramo više utakmice u Brzanu ili da ne znamo gde ćemo i kada biti domaćini polufinala, pritom baveći se stvarima kojima treneri i igrači ne treba da se bave, pogotovo ne pred važne mečeve. Nezadovoljan sam što nismo imali veću podršku, ali mi je sa druge strane drago što smo svi verovali u sebe i došli do titule – rekao je Ristić.

prijem veprovi

Čestitajući na ostvarenom rezultatu, pomoćnik gradonačelnika je istakao da je klub američkog fudbala jedan od najuspešnijih u Kragujevcu. Iako iz njegovog ugla sve nabrojano „nisu veliki problemi“, otkrio je da će uskoro Veprovi dobiti mesto na kojem će moći da rade.

Prvi pomoćni teren stadiona „Čika Dača“, na kome se trenutno postavlja veštačka trava, namenjen je i igračima Divljih veprova, pa verujem da će time biti zadovoljene njihove potrebe, iako smatram da ni do sada nisu imali velikih problema. Ovo što se desilo u poslednjih mesec dana je vandredna situacija sa radovima na pomoćnom i glavnom terenu, a mislim da ubuduće više neće biti tih problema – kazao je Urošević.

Jedan od najstarijih u klubu, fizioterapeut Aleksandar Milić, koji kao i gotovo svi u timu svoj posao radi bez ikakve nadoknade, istakao je da su Divlji veprovi ponos Kragujevca.

– Radio sam u gotovo svim sportovima, ali nikada u tako zdravom kolektivu kao što su Divlji veprovi. Ovi momci igraju isključivo iz ljubavi, uz ogroman entuzijazam, ne razmišljajući da za to dobiju neku nadoknadu. Njima je bitno da je tu publika i da popularišu nešto što je vrlo zdravo, u zemlji u kojoj toga malo ima. Zadivljen sam što rade u lošim uslovima, a pobeđuju i neke od najjačih ekipa u Evropi – zaključio je Milić.

prijem veprovi (2)