Tokom proteklog vikenda, šampioni Srbije u američkom fudbalu, Supernova Kragujevac Wild Boarsi, odradili su trening kamp na Zlatiboru.

Oko 50 Veprova boravilo je na srpskoj planinskoj lepotici od petka do nedelje, a baza im je bila Hotel „Mons“, gde su imali fantastične uslove za odmor od napornih treninga, ali i za taktičku pripremu na takozvanim učionicama.

Kragujevčani su ove pripreme iskoristili maksimalno. Odradili su četiri treninga, održali nekoliko taktičkih sastanaka i što je najvažnije, gradili timski duh.

– Kamp je protekao više nego sjajno. Stvarno sam prezadovoljan odzivom igrača, posvećenošću i fokusom. Implementirali smo dosta novih stvari, posebno one bitne za ovaj sistem u napadu, kao i u odbrani. Igrači su fantastično trenirali s obzirom na frekvencije treninga i svi su bili veoma odgovorni. Želeo bih da pohvalim organizaciju celog kampa i uslove u hotelu koji su zaista fantastični i svaka čast Upravi i ljudima koji su nam omogućili da odradimo ovaj kamp – rekao je Đorđe Timotijević, trener ofanzivne linije Veprova.

Da je odlazak na Zlatibor bio pun pogodak potvrđuju i igrači devetostrukog šampiona Srbije.

– I više sam nego zadovoljan svim uslovima u hotelu, na terenu i celokupnim projektom „Zlatibor 2020“. Sjajna je stvar što smo došli ovde, s obzirom na haos koji vlada u državi. Svi momci su bili vrlo disciplinovani, vredno smo radili i dosta napredovali u ovom kratkom periodu. Videli smo da mlađi igrači mogu da istupe i počnu da igraju seniorski fudbal. Nadam se da će ovo postati tradicija i da ćemo odrađivati ovakve kampove svake godine. Ovaj kamp nije bio bitan samo zbog priprema za sezonu, već i zbog zbližavanja ljudi, da mlađi igrači osete pripadnost Veprovima i da u budućnosti to prenesu na generacije koje dolaze – kazao je Filip Nedeljković, jedan od kapitena Divljih veprova.