U savremeno opremljenom prostoru u zgradi Instituta FMN, zvanično je sa radom počela Ordinacija sportske medicine, a među prvim korisnicima našli su se devetostruki šampioni Srbije u američkom fudbalu, kragujevački Divlji veprovi, koji su prošle nedelje sa ovom ustanovom potpisali Ugovor o pružanju usluga zdravstvenih pregleda sportista.

Ugovor su potpisali dekan FMN prof. dr Vladimir Jakovljević i  predsednik Veprova, Marko Vujanac, koji je izrazio zadovoljstvom početkom saradnje sa Fakultetom i istakao značaj  pregleda za sve članove kluba.

Preglede će obavljati lekari specijalisti sportske medicine sa našeg Fakulteta, prof. dr Vladimir Živković i doc. dr Ivan Srejović.

Rešenje ministarstva o registraciji ove zdravstvene delatnosti, kako je rekao dekan prof. dr Vladimir Jakovljević, stiglo je krajem maja, a prethodile su mu obimne pripreme kako u delu sređivanja i opremanja prostora u zgradi tako i u nabavci najsavremenije opreme.

– Južno od Beograda, izuzimajući Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nišu, posedujemo najbolju i najsavremeniju opremu za ovu vrstu pregleda, tako da možemo da izvršimo izuzetno dobru procenu fizičkog statusa kako sportista tako i rekreativaca, ali i bolesnih ljudi. S obzirom da se nalazimo u krugu UКC Kragujevac, koji je naša nastavno naučna baza, očekujem da ćemo u perspektivi napraviti razne dobre i zajedničke stvari kako za sportiste tako i za ostatak stanovništva – rekao je dekan Jakovljević.

Pored sportista ove preglede mogu obaviti i svi rekreativci i preporučuje se da to urade svi oni koji se bave fizičkom aktivnošću.