Kragujevac Wild Boarsi završili su ligaški deo sezone „7 na 7“ Prve lige Srbije na prvom mestu, pošto su u poslednjem, petom kolu, slaivli na gostovanju ekipi Jagodina Black Hornetsa, rezultatom 42:33.

Kragujevčani su sjajno startovali. Najpre je Milorad Novaković napravio intersepciju, a zatim je Aleksa Đokića sa end zonom spojio Stefana Đurića i petnaestogodišnjeg Danijela Zunđu, kome je ovo bio prvi tačdaun – 17:0.

Međutim, nastavak susreta nije išao u tom ritmu. Napad Kragujevčana je stao, što je kvoterbek Jagodinaca Dejan Srećković iskoristio i pasovima ka Strahinji Jevremoviću, Bogdanu Pavloviću i Aleksandru Milenkoviću doneo potpuni preokret – 20:17.

Potom su se timovi u vođstvu smenjivali kao na klackalici, sve do samog finiša, kada je iskusni Filip Nedeljković ponovo bio čovek odluke, ovoga puta u odbrani, pošto je vratio intersepciju za tačdaun i otklonio sve dileme oko pobednika.

Kuriozitet je i to što su se tri rođena brata Novakovića iz redova Veprova upisala u poentere. Pored srednjeg Milorada koji je meč otvorio intersepcijom, pasove za tačdaun u prelomnim trenucima uhvatili su najstariji Mihailo i najmlađi Milan, koji su to redovno činili na svakom ovosezonskom meču.

Veprovi su se tako plasirali direktno u polufinale, a rivala će dobiti nakon vajldkard runde, koja je na programu predstojećeg vikenda.

Jagodina Black Hornets – Kragujevac Wild Boars 33:42 (14:17)

Kretanje rezultata:
0:3 Milorad Novaković intersepcija
0:10 Aleksa Đokić za Stefana Đurića, Milan Novaković za 1
0:17 Đokić za Danijela Zunđu, Đurić za 1
7:17 Dejan Srećković za Strahinju Jevremovića, Aleksandar Milenković za 1
14:17 Srećković za Bogdana Pavlovića, Pavlović za 1
20:17 Srećković za Milenkovića, neuspešno za 1
20:23 Đokić za Tomu Todorovića, neuspešno za 1
27:23 Srećković za Pavlovića, pretvaranje za 1
27:29 Đokić za Mihaila Novakovića, neuspešno za 1
33:29 Srećković za Milenkovića, neuspešno za 1
33:35 Đokić za Milana Novakovića, neuspešno za 1
33:42 Filip Nedeljković vraćanje intersepcije, Lazović za 1