Kragujevački Divlji veprovi odbranili su titulu šampiona Srbije u američkom fudbalu, pošto su u izuzetno neizvesnom i uzbudljivom 13. izdanju Serbian Bowl-a, u prelepoj atmosferi stadiona „Čika Dača“, pred više od 2.000 gledalaca, savladali novosadske GAT Dukese, rezultatom 24:16.

Napad Kragujevčana je u prva dva pokušaja bez većih problema stigao da protivničke „crvene zone“, ali ne i da poentira, što su gosti najpre kaznili fild golom Gorana Zeca, a zatim sa dva tačdauna američkog trkača Džermajkla Seldersa došli do velikih prednosti (16:0). Međutim, u finišu prvog poluvremena domaći su konačno poentirali, pasom Daltona Olivera ka Filipu Nedeljkoviću (16:7), posle čega je u drugom delu susreta viđena potpuno drugačija slika.

Odbrana Veprova, na čelu sa MVP-em finala, Miloradom Novakovićem, u potpunosti je zaustavila protivničke atake, dok je napad konačno počeo da materijalizuje svoje šanse. Oliver je u trećoj deonici sa end zonom spojio Strahinju Stepovića, a onda i drugi put Filipa Nedeljkovića, za potpuni preokret – 21:16.

Pobedu Wild Boarsa u poslednjoj četvrtini osigurao je kiker Petar Goić, sigurnim izvođenjem fild gola. Imali su i Djuksi priliku da se vrate u utakmicu i urade nešto više, ali je odlična odbrana Kragujevčana osujetila sve njihove pokušaje daleko od end zone.

Spektakl na najvećem kragujevačkom stadionu upriličio je nastup jednog od najboljih metal bendova u regionu, „Forever Storma“, a upriličena je i dodela priznanja najboljim igračima u sve tri seniorske lige.

Kragujevčani su tako u 12. nastupu u finalu došli do sedme titule u klupskoj istoriji.