IMG_4804-1U veoma uzbudljivom i neizvesnom finalu Superlige 2011, kragujevački Divlji veprovi su doživeli poraz od Vukova iz Beograda rezultatom 51:36. Sve do same završnice pitanje pobednika je bilo otvoreno ali na kraju trofej je završio u rukama Vukova.

Pred punim tribinama stadiona FK Sušica, Divlji veprovi su dočekali svoje najveće rivale bez Stena Bedvela, kvoterbeka i glavnog trenera, koji je zbog preloma noge morao da završi sezonu pre finala.

Ipak, i pored nedostatka Bedvela, kragujevčani su se borili i pružili odličnu partiju ali dosta faktora je uticalo na ovaj poraz. Pre svega, ono što je ceo stadion primetio i što je bilo očigledno, ovu utakmicu je krasilo očajno suđenje, a s obzirom da je reč o finalnoj utakmici, možemo reći da je bilo katastrofalno.

No, nakon utakmice možemo samo da konstatujemo da smo dali sve od sebe i da smo se borili kao pravi šampioni. Po ko zna koji put smo ostavili srce na terenu i publika je to znala da prepozna. Zahvaljujemo se svima koji su došli na utakmicu i koji su ostali sa nama do kraja. Veprovi će se u budućnosti truditi da nastave sa dobrim partijama i nadamo se da ćemo opravdati vaše poverenje sa željom da sledeće sezone svi zajedno vratimo pehar u Kragujevac.

IMG_4828-1

Igračima Vukova čestitamo na odličnoj borbi i osvojenom prvom mestu!

Ubudljivo finale nikoga nije ostavilo ravnodušnim

Za razliku od prvog meča ovih rivala u 2011, kada je u ligaškom delu sezone kragujevački tim pobedio sa 52:38, završna borba za trofej donela je daleko više uzbuđenja, a i drugačiji ishod.

Oslabljenim Divljim Veprovima je sasvim dobro krenulo, jer su posle uvodnog vođstva rivala od 3:0 uspeli da odličnom serijom stignu do 20:3, a onda nisu posustali ni kada je usledio prvi od dva velika preokreta Vukova.

Nakon što je “čopor sa Ade” krajem prvog poluvremena gotovo anulirao prednost suparnika, a potom početkom treće četvrtine poveo sa 25:20, usledila su dva tačdauna Divljih veprova u toj deonici i činilo se u tim trenucima da će Kragujevčani i pored ogromnog broja jardi kazne koje su im bili dosuđeni – ponovo biti bolji od Vukova. No, tada je počeo novi, završni “ugriz čopora”.

Sa četiri tačdauna u nizu, a tri od pet ukupno dodavanjima kvoterbeka Vinija Mirota, Vukovi su od 25:34 poveli sa 51:34 na početku poslednje deonice, što je bilo previše za Divlje veprove koji su na kraju i u drugom ovosezonskom finalu ostali bez titule.

IMG_4858-1

Bio je ovo 13. susret “večitih rivala”, a Vukovi su ovim trijumfom, tek drugim u Kragujevcu od osam nastupa u tom gradu, smanjili prednost Divljih veprova u međusobnim duelima na 9:4.

Za utehu Kragujevčanima ostaje da su njihovi igrači osvojili sve pojedinačne nagrade za nastupe u Superligi: Predrag Šćekić, lajnbeker Divljih veprova, izabran je glasovima trenera i publike za najboljeg odbrambenog igrača u Srbiji, njegov klupski kolega Aleksandar Ristić, koji nije propustio ni jedan od 13 “večitih derbija” sa Vukovima, za najboljeg ofanzivnog igrača, dok je najbolji stranac Superlige takođe član Divljih veprova, Brajan Pejton.

Za najboljeg igrača finala Superlige proglašen je hvatač Vukova Bratislav Bošnjak.

Stаdion: FK „Sušicа“. Gledаlаcа: oko 2.000. Kretаnje rezultаtа: 0:3 Milаn Mаtović 31 jаrd fild gol, 7:3 Brаjаn Pejton trčаnje 5 jаrdi, Predrаg Ružić PAT, 14:3 DŽeremi Pejton pаs 33 jаrde kа Filipu Nedeljkoviću, Ružić PAT, 20:3 DŽ. Pejton trčаnje 35 jаrdi. 20:5 Toni Stаbs tаčdаun zа dvа poenа posle izblokirаnog PAT, 20:12 Brendon Mekdаuel trčаnje 13 jаrdi, Mаtović PAT, 20:19 Vini Mirot pаs 22 jаrdа kа Brаtislаvu Bošnjаku, Mаtović PAT, 20:25 Mirot pаs 22 jаrde kа Mekdаuelu, neuspešno zа dvа poenа, 27:25 DŽ. Pejton pаs 77 jаrdi kа Nedeljkoviću, Ružić PAT, 34:25 B. Pejton trčаnje 19 jаrdi, 34:31 Mirot pаs 21 jаrd kа Filipu Stojаnoviću, neuspešno zа dvа poenа, 34:38 Mirot pаs kа Brаtislаvu Bošnjаku 15 jаrdi, Ružić PAT, 34:44 Mirot pаs kа Bošnjаku 46 jаrdi, 34:51 Miloš Lišаnin vrаćаnje fаmblа 35 jаrdi, Mаtović PAT, 36:51 sejfti, loš snep u end zoni Vukovа.

IMG_4804-1