U trećem kolu Sportklub Prve lige Srbije, Kragujevac Wild Boarsi su na svom terenu savladali Sirmium Legionariese, rezultatom 42:20 i tako ostali na čelu tabele, sa maksimalnim učinkom.

Borbena ekipa iz Sremske Mitrovice u prvom poluvremenu pružila je odličan otpor Kragujevčanima. Gosti su čak poveli dalekometnim pasom Šona Viliksa ka Nemanji Vargi, što su bili i prvi primljeni poeni Veprova u tekućoj sezoni (6:0). Međutim, na preokret se nije čekalo dugo, pošto je Đorđe Topalović sproveo finalnu egzekuciju dobrog napada, trčanjem za jedan jard – 7:6.

U drugoj četvrtini Kragujevčani su udvostručili prednost, dugačkim pasom Džejmija Blanta ka Miloradu Živkoviću, ali je odlični trkač Sremaca, Paris Li, smanjio zaostatak – 14:12. Zatim je Blant na sličan način sa end zonom spojio i Filipa Nedeljkovića, da bi konačan rezultat prvog poluvremena postavio Šon Viliks snikom, uz uspešno pretvaranje za dva – 21:20.

Ipak, u nastavku susreta Šumadinci su postavili stvari na svoje mesto. Blant se trčanjem domogao end zone, a potom je uputio još jedan pas ka Nedeljkoviću (35:20).

U poslednjoj deonici proradila je i američka veza Džejmi Blant – Gabrijel Čembers, za „tačku na i“.

– Nezadovoljan sam utakmicom. Olako smo ušli u meč i olako shvatili angažovanu ekipu Legionara. Uljuljkalo nas je to što dve utakmice nismo primili poene. I ovakva igra je u nastavku sezone jednostavno nedopustiva – rekao je Aleksandar Ristić Alf, ofanzivni koordinator i trkač Veprova.

Sa druge strane, gosti su mogli da budu zadovoljni prikazanim u duelu sa favorizovanim rivalom.

– Dobra utakmica, puna poena, obe ekipe su se pokazale u dobrom svetlu. Čestitke ekipi Veprova, želim im puno sreće u nastavku takmičenja. Nadam se da ćemo u sledećem kolu slaviti – kazao je Darko Šimleša, glavni trener Legionara.

Kragujevac Wild Boars – Sirmium Legionaries 42:20 (7:6, 14:14, 14:0, 7:0)

Kretanje rezultata:
0:6 Šon Viliks pas 45 jardi ka Nemanji Vargi, neuspešan PAT
7:6 Đorđe Topalović trčanje 1 jard, Petar Goić PAT
14:6 Džejmi Blant pas 50 jardi ka Miloradu Živkoviću, Goić PAT
14:12 Paris Li trčanje 33 jarda, neuspešan PAT
21:12 Blant pas 53 jarda ka Filipu Nedeljkoviću, Goić PAT
21:20 Viliks trčanje 1 jard, Danijel Đorđević za dva
28:20 Blant trčanje 6 jardi, Goić PAT
35:20 Blant pas 23 jarda ka Nedeljkoviću , Goić PAT
42:20 Blant za Gabrijela Čembersa, Goić PAT