U polufinalu plej-ofa Prve lige Srbije, Wild Boarsi su ubedljivo savladali aktuelne šampione, novosadske GAT Dukese, rezultatom 33:13, na stadionu FK Arsenal u Kraguejvcu.

Posle uvodne deonice koju su obeležili neefikasni napadi, Divlji veprovi su poveli dugačkim pasom Džejmija Blanta ka Gabrijelu Čembersu, da bi u poslednjim trenucima prvog poluvremena Novosađani prepolovili zaostatak fild golom odličnog Danca Patrika Tambura – 6:3.

Po povratku sa odmora Kragujevčani su postepeno osvajali teren trčanjem, a finalnu egzekuciju sproveo je francuski reprezentativac Andreas Betza (13:3). U poslednjoj deonici domaćin je dokusurio rivala pasovima američkog kvoterbeka Džejmija Blanta ka Čembersu, Filipu Nedeljkoviću i Petru Goiću, da bi gosti počasni tačdaun postigli američkom vezom Endrju Benks – Devon Porter, u poslednjim trenucima susreta.

Trener Novosađana, Vladislav Petković, istakao je da su Veprovi bili bolji rival i sasvim zasluženo pobedili.

– Veprovi su iskoristili sve svoje šanse, dok smo mi naše, posebno u prvom poluvremenu, prokockali. Sve što smo dobro uradili upropastili smo bespotrebnim faulovima, ispustili smo nekoliko važnih lopti, koje su mogle da nas dovedu u početno vođstvo. Međutim, to je sve nebitno, Veprovi su bili bolji tokom celog meča i od srca im čestitam i želim da osvoje titulu. Zaslužili su – podvukao je Petković.

Zadovoljstvo zbog pobede nije krio glavni trener i trkač Veprova, Aleksandar Ristić Alf.

– Jako mi je drago što smo uspeli da se plasiramo u finale. Svi su nas na početku sezone otpisivali, niko nam nije davao šanse da dođemo poslednje utakmice. Drago mi je zbog ovih momaka koji su verovali u sebe, sistem i u tim i to se na kraju isplatilo – rekao je Ristić.

Pre početka susreta, predsednik Veprova, Nemanja Čalija, iskoristio je poslednju utakmicu na domaćem terenu u aktuelnoj sezoni da uruči plaketu počasnom predsedniku Aleksandru Ćiriću, jednom od osnivača kluba i čoveku koji i danas pomaže Wild Boarsima, za sve što je učinio za ovaj tim.

U finalu, koje je na programu za dve nedelje, Veprovi će na megdan „večitom rivalu“, beogradskim SBB Vukovima, koji su ubedljivo savladali Pančevo Pantherse – 54:19.

Kragujevac Wild Boars – Novi Sad GAT Dukes 33:13 (0:0, 6:3, 7:2, 20:8)

Stadion FK Arsenal. Gledalaca: 400.

Kretanje rezultata:
6:0 Džejmi Blant pas 70 jardi ka Gabrijelu Čembersu, Petar Goić neuspešan PAT
6:3 Patrik Tambur fild gol 43 jarda
13:3 Andreas Betza trčanje 6 jardi, Goić PAT
13:5 sejfti
20:5 Blant pas 65 jardi ka Čembersu, Goić PAT
27:5 Blant pas 50 jardi ka Filipu Nedeljković, Goić PAT
33:5 Blant pas 50 jardi ka Petru Goiću, Goić neuspešan PAT
33:13 Endrju Benks pas 70 jardi ka Devonu Porteru, Davor Soldo za dva