Sav prihod od prodatih ulaznica sa „večitog derbija“ sa beogradskim Vukovima, Divlji veprovi su uplatili u humanitarne svrhe, za pomoć Nikoliji Jovanović.

Nikolija je rođena u sedmom mesecu i kao prevremeno rođena beba je provela 45 dana u inkubatoru. Pri porođaju je imala moždano krvarenje kada su nastale ciste u mozgu.

Sa pet meseci se javljaju trzaji i dijagnostikovan je Vestov sindrom, najteži oblik epilepsije, koji je ostavio posledice. Jedna od teških posledica je atrofija očnih nerava. Na svakih šest meseci radi VEP test, jer Nikolija u početku nije videla apsolutno ništa, a kako vreme prolazi, sada razaznaje figure koje vidi u obrisima.

Od prošle godine Nikolija ponovo ima napade, koji se javljaju samo kada ima temperaturu. Od juna meseca je imala tri epi napada, gde je jedan trajao čak četiri sata.

Pored svih problema, koji su prouzrokovani prevremenim porođajem, Nikolijina glavna dijagnoza je cerebralna paraliza. Ne hoda, ne sedi, ali je intelektualno očuvana i izgovara nekoliko reči.

Omogućimo da se ova draga devojčica razvija kao i njeni vršnjaci tako što ćemo prikupiti donacije za rehabilitacije, operacije, ortopedska pomagala, kao i za hipo i hidro terapije.

Pomozimo Nikoliji! Upišimo 327 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Uplati na račune:
Dinarski: 160-470599-17
Devizni: 00-540-0002148.5
IBAN broj: RS35160005400002148550

Za Nikolijin prvi korak! Budimo humani!