Nakon prošlogodišnje pauze u evropskim takmičenjima, kragujevački Divlji veprovi će sledeće sezone uzeti učešće u regionalnoj CEFL (Central Europian Football League). Ova liga je nekada nosila naziv SELAF (South-eastern League of American Football), a Veprovi su 2006. godine osvojili prvo mesto i titulu.

Učešće u regionalnoj CEFL ligi će pored Veprova uzeti i beogradski Vukovi, Patriots-i iz Zagreba, Wolves-i iz Budimpešte i aktuelni šampioni, Silverhawks-i iz Ljubljane.

S obzirom da će se utakmice domaćeg prvenstva i CELF lige igrati paralelno, ovo će biti pravi izazov za igrače ali i za upravu kluba. Predsednik kluba, Nemanja Čalija, optimističan je po pitanju igranja dve lige ali je i svestan odgovornosti koje to povlači.

– Posle godinu dana neigranja utakmica van Srbije, shvatili smo da našem klubu nedostaje više jačih utakmica i protivnika. Nakon lošeg iskustva u EFAF kupu, teških finansijskih uslova, loše organizacije i diskriminacije ekipa iz Srbije, odlučili smo se za regionalnu CEFL ligu, koja će nam doneti više jačih utakmica. Ono što me raduje jeste to da će domaća publika pored njima dobro poznatih Vukova, moći da uživa u utakmicama protiv ekipa kao što su Zagreb, Ljubljana i Budimpešta. Nariavno, igranje dve lige podrazumeva i mnogo više ulaganja i rada, kako uprave tako i igrača. Ipak, siguran sam da zajedno možemo prevazići sve prepreke i da ćemo pokazati koliko vredimo – otkriva Čalija.

cefl_mapa_test

Čelnici CEFL lige su takođe pozitivno raspoloženi kada je u pitanju učešće kragujevačkih Veprova.

– CEFL sa ponosom ponovo dočekuje kragujevačke Divlje veprove, osvajače CEFL (SELAF) Bowl-a 2006. Tokom poslednjih par godina, Veprovi su razvili impresivan fudbalski program. Kragujevac će bez ikakve sumnje obogatiti sledeću sezonu u veoma ujednačenom tamičenju, što će na kraju rezultirati većem broju teških i uzbudljivih utakmica – ističe Gabriel Dielacher u ime CEFL lige.

Divlji veprovi su već uveliko počeli spremanje za sledeću sezonu, a uskoro vas očekuje i dosta iznenađenja i novosti iz našeg kluba. Ono što je sigurno jeste to da šampionske ambicije neće izostati ni u sledećoj sezoni i vredno ćemo raditi na tome da vratimo titule u naš Kragujevac.